"Jag var beroende av porr och alkohol"

Ingen är perfekt, inte heller idrottsstjärnor. Det menar Ben Roethlisberger, quarterback i Pittsburgh och en av NFL:s största stjärnor, och berättar att han varit beroende av porr och alkohol.

Ben Roethlisberger. Arkivbild.

Ben Roethlisberger. Arkivbild.

Foto: Gail Burton/AP/TT

Sport2020-06-24 09:15

Hans uttalanden kom vid ett virtuellt, kristet arrangemang i Pittsburgh i helgen, skriver flera amerikanska medier.

– Befolkningen förstår inte alltid att vi idrottare också är människor. Vi syndar liksom alla andra. Jag är inte annorlunda. Ibland blir vi satta på en piedestal, säger Roethlisberger, tvåfaldig vinnare av Super Bowl.

– Jag har varit beroende av alkohol och porr, vilket gör att jag inte är den bästa maken, pappan eller kristna jag kan vara.

Amerikanen, som blev intervjuad av den förre Pittsburgh-spelaren Tunch Ilkin, säger samtidigt att alla kan ta sig ur sina problem.

– Du måste inte vara perfekt.

38-årige Ben Roethlisberger, med smeknamnet "Big Ben", har spelat för Pittsburgh sedan 2004. Under sin andra säsong i klubben vann han Super Bowl som 23-åring, vilket gjorde honom till den yngste quarterbacken att vinna finalen i världens bästa liga i amerikansk fotboll. 2009 vann han sin andra Super Bowl.

Roethlisberger blev anklagad för sexuellt ofredande 2009 och 2010, men blev aldrig åtalad för något brott. Trots det stängde NFL av honom i de första fyra matcherna säsongen 2010 då han ansågs ha brutit mot ligans regler gällande personligt uppförande.

Den åldrande quarterbacken skadade armbågen redan i andra matchen förra säsongen och missade resten av säsongen.

Han väntas vara tillbaka till den kommande säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om