Jakobsen rasade: "SÄ dÄligt det kan bli"

Ett misstag i andra Äket gjorde att Kristoffer Jakobsen tappade rejÀlt och blev 23:a i slalom i vÀrldscupen i franska Chamonix. EfterÄt var han kritisk mot banan.

Kristoffer Jakobsen var nöjd efter sitt första Äk. Arkivbild.

Kristoffer Jakobsen var nöjd efter sitt första Äk. Arkivbild.

Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Sport2021-01-30 10:35

Jakobsen hade bud pÄ en topp tio-placering. Svensken var pÄ en delad nionde plats efter första Äket, 1,08 bakom ledande österrikaren Marco Schwarz.

Men Jakobsens dag fick ett trÄkigt slut. 26-Äringen stod för en miss i det andra Äket och tappade rejÀlt. Svenskens andra Äk var det sÀmsta av samtliga Äkare som tog sig i mÄl och han slutade pÄ 23:e plats.

EfterÄt var svensken kritisk mot banan i Chamonix.

– Det Ă€r bara att ta sĂ€msta backen och sĂ€tta en bana sĂ„ Ă€r det sĂ„ hĂ€r. Det Ă€r sĂ„ dĂ„ligt och det Ă€r lite trĂ„kigt att det Ă€r sĂ„, sĂ€ger han i SVT.

SVT: Vad Àr det som blir svÄrt?

– Det Ă€r att Ă„ka fort. Sen kommer ett misstag mitt i allt. Man kan inte förutse var groparna kommer, nĂ„gon svĂ€ng har det tagit och i nĂ„gon tar det inte. Underlaget Ă€r sĂ„ dĂ„ligt det kan bli, sĂ€ger han.

En som imponerade desto mer i andra Äket var schweizaren Luca Aerni. Med 46,20 hade han den överlÀgset snabbaste tiden och klÀttrade 25 placeringar. DÀremot rÀckte det bara till fjÀrde plats. I stÀllet vann hemmaÄkaren Clément Noël.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!