Joel Larsson tror på Piraterna

Han har knappt kört speedway under försäsongen. Nu ska Joel Larsson, 27, försöka hjälpa Piraterna i Bauhausligan. "När man väl står på startlinjen ger man hundra procent", säger han.

Piraternas Joel Larsson.

Piraternas Joel Larsson.

Foto: Jeppe Gustafsson

Speedway2020-08-06 14:05

Det låter inte som att Joel Larsson har gått och tänkt på speedway de senaste månaderna. Tvärtom.

– Jag har inte en aning var jag ska tro ärligt talat. Det är kul att det drar igång och jag hoppas att det blir bra. Men jag är inte alls insatt i allt runtomkring. Jag vet inte vad det blir för körschema och hur de ska lösa allting, säger Joel Larsson. 

Förra året tillhörde han Västervik i Elitserien, men där blev det inga matcher. Däremot fick Joel köra i det allsvenska laget VIP Speedway.

– Jag kommer knappt ihåg egentligen. Det var nog inte som jag hade räknat med kanske men jag får vara nöjd ändå. Nu har jag lagt förra säsongen bakom mig.

Hur känns formen nu?

– Jag har kört sjukt lite under försäsongen, men det jag har kört känns bra. Inte som när jag var allra bäst, men okej. Annars har jag mest jobbat och kört lite enduro, berättar Larsson.

Vad tror du att din roll kommer bli i Piraterna?

– Jag kommer inte vara någon ledande förare, långt ifrån. För det första hoppas jag att det blir någon åkning, så kommer jag försöka knipa några poäng.

Joel Larsson säger att han alltid har trivts bra på banan i Motala, även om den inte är hans absoluta favorit. Med en vecka kvar till premiären börjar Vimmerbysonen längta. Och han tror det kan gå bra.

– Det ska bli kul. Ofta blir det bra oavsett vilket lag man har. Man tänker inför säsongen att det är si och så, men sedan funkar det rätt bra när man väl är på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!