Johansson tillbaka i IFK Göteborg

Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg och allsvenskan efter drygt fyra år som utlandsproffs. Mittfältaren har skrivit kontrakt till och med 2022.

Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg. Arkivbild.

Jakob Johansson återvänder till IFK Göteborg. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Sport2020-05-13 16:20

"Jag ser verkligen fram emot detta. Det känns väldigt spännande att komma hem till dagens Blåvitt. Även om det har hänt mycket i klubben under åren som jag varit utomlands känns det utan tvekan som att komma hem", säger han till klubbens hemsida.

Landslagsmittfältaren spelade för IFK Göteborg 2007–2014.

Efter tre säsonger i grekiska AEK Aten och en och en halv i franska Rennes valde 29-åringen att återvända till allsvenskan.

"Det har varit spännande att följa Jakob under hans karriär utomlands och hur han har vuxit till att bli den spelare han är i dag. I vårt truppbygge vill vi ha flera olika typer av spelare. I Jakob får vi en tidigare blåvit ungdomsspelare som är både kulturbärare och spetsspelare", säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Tränare Poya Asbaghi är minst lika nöjd.

"Han är en mångsidig mittfältare som vi kommer att ha stor nytta av direkt. Utöver det faktum att han har rätt erfarenheter och kvaliteter är Jakob också en person som vi vet kommer att passa in socialt i gruppen", säger han.

Jakob Johanssson slog igenom i landslaget när Janne Andersson tog över som förbundskapten. Han gjorde playoff-spelets enda mål mot Italien och förde Sverige till VM 2018. I returen på San Siro i Milano slet han av korsbandet och missade slutspelet.

När Johansson blir spelklar för IFK Göteborg är osäkert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!