Kalmar övertygade på Fredriksskans

Efter tio år var Kalmar tillbaka på anrika Fredriksskans. Något som verkade göra laget gott. 4–0 mot Helsingborg och ett spel som övertygade. –Det känns fantastiskt. Att få komma tillbaka hit och göra en sådan här match, det är fantastiskt, säger trotjänaren Emin Nouri.

Kalmar firar Nils Frölings (nummer 3) 2–0-mål mot Helsingborg.

Sport2020-06-18 21:15

Både Kalmar och Helsingborg hade det tufft i premiäromgången, Kalmars förlustsiffror må ha varit bättre än Helsingborgs – men spelet övertygade inte.

Efter några dagar av träning och självrannsakan var det ett lag som lyckades studsa tillbaka.

– Vi var inte alls nöjda med spelet mot Norrköping, presspelet fungerade inte alls. Det gjorde det verkligen i dag, säger Kalmars tvåmålsskytt Nils Fröling.

Och det är bara att hålla med. I första halvlek var det i praktiken spel mot ett mål.

– Vi gjorde mycket bra i första halvlek, försvaret tog ner alla deras långbollar, mittfältet vann alla andrabollar och farten på de där framme håller internationell klass, menar Nouri.

Två mål i underkant

Första målet kom efter en knapp kvart genom Sebastian Ring och strax innan halvtidsvilan kunde Nils Fröling öka på till 2–0. Och det var ett riktigt klassmål.

– Jag vände in i planen och märkte att det inte var någon som gick mot mig, så då sköt jag på vinst eller förlust. Och ja – det blev ju ganska bra, säger Fröling med ett leende om skottet från 20 meter som borrade sig in i vänstra krysset.

Kalmar var överlägset i första halvlek och 2–0 var nästan i underkant.

– Vi är riktigt, riktigt dåliga i första halvlek. Kalmar är det klart bättre laget, kunde Helsingborgs tränare Olof Mellberg konstatera.

Andra halvlek blev lite bättre för Helsingborg, med betoning på lite.

Det var nämligen Kalmar som kunde öka på till både 3–0 och 4–0. Båda på nick, först Fröling igen och med några minuter kvar kunde inhoppare Isak Magnusson fastställa slutresultatet.

– Jag är riktigt, riktigt nöjd. Att få komma tillbaka hit till Fredriksskans och prestera så här bra, och att få göra ett par mål är alltid viktigt för självförtroendet, säger Fröling.

"Riktigt svag insats"

För Helsingborg är det fortsatt nattsvart, noll poäng, noll gjorda mål och sju insläppta på två matcher.

– Det är en riktigt svag insats, framför allt i första halvlek. Vi hade verkligen behövt lite träningsmatcher, men nu är det som det är och vi får jobba hårt för att kunna prestera bättre, säger Mellberg.