Kan Vimmerby IF skrälla mot topplaget?

Kvartsfinal i Smålandscupen. Då får Vimmerby IF verkligen bekänna färg – när Mariebo IK står för motståndet. "Vi har haft en bra start på säsongen", säger tränaren Stefan Jörgensen.

Madeleine Tegström, t v, har tidigare spelat många säsonger i Hammarby. Numera tillhör hon Jönköpingsklubben Mariebo.

Madeleine Tegström, t v, har tidigare spelat många säsonger i Hammarby. Numera tillhör hon Jönköpingsklubben Mariebo.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Fotboll2020-08-12 09:30

Ja, det kan man lugnt säga. Eller rättare sagt: Mariebo har inlett den här säsongen urstarkt. De toppar division 1-tabellen efter tre raka segrar och slog nyligen ut Gauthiod i Svenska Cupen.

– Resultatmässigt finns det ingenting att klaga gå. Spelmässigt har det varit helt okej. Det har varit blandade prestationer, vilket är inte så konstigt med tanke på hur den här säsongen har utvecklat sig, säger Stefan Jörgensen.

Ikväll ställs Mariebo mot Vimmerby i Smålandscupen. Matchen spelas på Junebäckens IP i Jönköping (konstgräs). Utöver en plats i semifinalen får vinnaren en biljett till Svenska Cupen nästa säsong.

– Det känns bra att vi får spela ytterligare en tävlingsmatch, vilket det har varit ont om. Det är en bra chans för oss att fortsätta utveckla vårt spel. Ambitionen är att kontrollera matchbilden där vi själva bygger upp anfallen, säger Stefan Jörgensen.

Hur prioriterad är Smålandscupen?

– Serien är nummer ett. Det är inget att hymla om. Men vi tar ändå den här matchen på allvar. Vi kommer inte rotera jättemycket. Vi har inte haft någon seriematch sedan i torsdags, så den här cupmatchen ligger ganska bra till.

I Mariebos trupp är det en spelare som sticker ut lite extra: mittfältaren Madeleine Tegström. Hon har tidigare spelat hundratals matcher för Hammarby i Damallsvenskan.

– Madeleine kommer vara med i matchtruppen mot Vimmerby. Sedan får vi se hur mycket hon spelar.

VIF:s tränare Mikael Rinaldo säger så här inför cupmatchen mot Mariebo:

– Det blir en rolig utmaning. Vi vill självklart göra en så bra match som möjligt.

Hur är läget i truppen?

– Det är en del slitna spelare efter matchen mot Boren i söndags. Eftersom vi spelar redan på lördag igen kommer vi nog rotera en del i startelvan. Vi får se hur spelarna känner sig efter tisdagsträningen.

Vad betydde 5–0-segern mot Boren?

– Det var jätteskönt för självförtroendet. Överlag känns det jäkligt bra och tryggt just nu, eftersom vi har radat upp tre segrar efter uppehållet.

I de övriga kvartsfinalerna möts Madesjö och Älmhult, samt Växjö DFF och Husqvarna. IFK Värnamo är redan vidare till semifinal efter att ha slagit ut Emmaboda med 5–1.

Alla lag som går vidare till semifinal har kvalificerat sig till Svenska Cupen 2021/22. Det segrande laget får 18 000 kronor i vinstpengar, medan tvåan får 5 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!