Kanadensare till Virserums SGF

Ytterligare ett nyförvärv är nu presenterat av Virserums SGF och det rör sig om den 24-årige kanadensaren Jeremy McNeil. "Han är en riktig tvåvägsspelare", säger VSGF:s tränare Wictor Holmberg.

Kanadensaren Jeremy McNeil har skrivit på för ett år med Virserums SGF.

Kanadensaren Jeremy McNeil har skrivit på för ett år med Virserums SGF.

Foto: Pressbild

Ishockey2020-07-17 15:17

Nyligen rapporterade vi om två spelare som var nära VSGF och det blev ett negativt och ett positivt besked för klubben. Det rör sig om en svensk spelare, som Wictor Holmberg inte vill namnge, som 23 år ung väljer att lägga skridskorna på hyllan. 

– Det är riktigt synd för han hade kunna tillföra mycket och han har spelat på en högre nivå. 

Däremot har den kanadensiska forwarden Jeremy McNeil kritat på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020-21. 

24-åringen har de senaste åren spelat för University of Jamestown i den amerikanska universitetsligan, där den förra säsongen var hans poängbästa. 

– Han är snabb och teknisk, en bra poängspelare som skapar många lägen. Och som med alla kanadensare så är han en tvåvägsspelare och det är så jag vill spela. Jeremy kommer garanterat att tillföra spetsegenskaper  och han ska göra en del poäng, det är inget att hymla om, säger Holmberg som börjar nöja sig med truppbygget. 

– Vi behöver få in minst en forward till för det är aldrig fel att ha en bred trupp, annars är jag väldigt tillfreds för tillfället. 

Som 28-åring är du en förhållandevis ung huvudtränare. Hur har dina första månader i VSGF varit? 

– Jag har blivit positivt överraskad över spelarnas fystester och deras vilja att hela tiden bli bättre. Det är väldigt roligt att gå till träningen varje dag. Att vara ung tror jag är en fördel för man kan relatera till spelarna på ett annat sätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!