Karlsson fick avsluta karriären med seger och mål

I veckans återblick konstaterar vi att det är 10 år sedan Johan Karlsson avslutade sin karriär i Elfsborg. En 16-årig Jesper Svensson var i storslag då också med tre 300-serier på kort tid.

I Återblicken dyker Johan Karlsson, Jimmy Bexell, VIF-spelare som skulle göra hemmadebut i ishallen och Peder Zackrisson upp.

I Återblicken dyker Johan Karlsson, Jimmy Bexell, VIF-spelare som skulle göra hemmadebut i ishallen och Peder Zackrisson upp.

Foto: Arkiv

Sport2021-11-21 13:59

För 10 år sedan:

* Hornprodukten Johan Karlsson avslutade karriären i Elfsborg med att besegra Trelleborg med 3–0 i Allsvenskan. 36-åringen gjorde ett av målen och kunde summera en karriär med totalt elva säsonger och 263 matcher i Allsvenskan. "Tillsammans med Peter Wettergren (assisterande tränare i Elfsborg då och numera i landslaget) är Kenneth Hedström (Gullringen) den tränare som har betytt mest för min karriär. Han drillade oss hårt i försvarsspelet och det sitter i ryggmärgen än", sa han.

* Jimmy Bexell blev klar som huvudtränare för Vimmerby IF i division två och nobbade därmed en förlängning med Kisa BK. "Mina känslor för moderföreningen gjorde beslutet extremt svårt, men det går inte att tacka nej till en sådan här chans", sa Jimmy Bexell.

* När Vimmerby BK besegrade Eksjö hemma med 16–4 svarade Jesper Svensson för sin tredje 300-serie på kort tid. Totalt slog han 1 003 poäng på fyra serier.

* Jonatan Carlson tvingades lägga innebandyklubban på hyllan för gott redan som 19-åring. Knäproblem tvingade honom till en lång rehabperiod med sikte på att kunna spela fotboll i Vimmerby IF till våren istället. "Ska det fungera att spela fotboll kan jag nog inte spela mer innebandy", konstaterade talangen.

För 20 år sedan:

* Mattias Sandh lämnade Gullringen. Efter tolv säsonger i moderklubben skev han på för Åtvidaberg i Superettan. "Min målsättning är att ta plats i backlinjen", sa han.

* Målilla bandy vann seriepremiären hemma mot Järhaga med 6–3. Mycket tack vare storspel av målvakten Peder Zackrisson. "Spelmässigt var det uselt, men vi får glädjas åt segern", sa han.

Målillas mål gjordes av Christoffer Nordström 3, Jani Kokko, Joni Kauhonen och Dimitrij Tehernov.

För 30 år sedan:

* 1–11 i baken. Det var rubriken efter hockeyderbyt mellan Vimmerby och Västervik. Vimmerby hängde med fram till 1–4 drygt halvvägs in i matchen, men sedan rasade allt. Jan-Erik Modigs gav Vimmerby ledningen med 1–0, men sedan gick det utför. Målvakten Anders Nyström blev dessutom vald till bäste spelare i hemmalaget, trots elva insläppta.

* Ett 50-tal förare bytte klubb inför den kommande speedwaysäsongen. Målilla tappade Tommy Nilsson till Getingarna och värvade in Richard Garloff från Vetlanda, och Mikael Olsson från Westervik. Bland övriga övergångar noterades att Tony Rickardsson lämnade Stockholm United för MO Orion.

För 40 år sedan:

* Vimmerby IF spelade sin första seriematch i ishallen. Mötet med Kuddby i division tre Södra slutade 8–6 i VIF-favör efter att Sven-Arne Djuse avgjort med sista målet i tom bur sex sekunder från slutet. VIF ställde upp med följande lag: Jan Carlsson (Christer Carlsson), Claes Arvidsson, Mikael Johansson, Stefan Pettersson, Peter Kumlin, Kent Nyström, Peder Ekström, Sven-Arne Djuse, Urban Skännestigh, Kennet Wickström, Lennart Sandh, Mikael Johansson, Christer Fransson, Jan-Olof Klason, Ola Carlsson, Niklas Johansson, Jan Friberg.

* VMS-förarna Niklas Blom och Lennart Thorsson klarade bedriften att ta sig i mål i Danmarks Grand National. Crosstävlingen avgjordes över sju varv på en 2,5 mil lång bana med 500 förare som startade samtidigt. Thorsson slutade åtta och Blom nia i tävlingen. "Det är så hårt att det är en jätteprestation att bara ta sig i mål", sa Niklas Blom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!