Karlsson körde fel: "Klantigt gjort"

Första tävlingen för säsongen. Då körde Frida Karlsson fel och var aldrig ens nära segern. –Det var klantigt gjort, det var det, säger längdstjärnan efter premiären – på rullskidor.

Frida Karlsson körde fel i Alliansloppet i Trollhättan.

Frida Karlsson körde fel i Alliansloppet i Trollhättan.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-08-27 17:30

I senaste längdloppet, i början av mars, knäckte Frida Karlsson superstjärnan Therese Johaug på norskans hemmaplan i Holmenkollens tremil.

Men tävlingspremiären för hösten blev jobbig för den 21-åriga svenska stjärnan.

Nu var det visserligen bara rullskidor som gällde i Alliansloppet i Trollhättan. Men när Frida Karlsson efter 2,1 kilometer körde fel i en kurva försvann runt 13 sekunder innan hon var på rätt köl igen.

– Jag var väl inte tillräckligt vaksam där, jag följde reklamskyltarna i periferin och de svängde lite vänster, säger hon efteråt och skakar på huvudet åt misstaget.

– Jag tappade några sekunder och farten framför allt.

"Inte min grej"

Karlsson var sedan aldrig nära att konkurrera om topplaceringarna i det 10 kilometer långa loppet och hamnade över minuten efter segrande Linn Svahn.

Vinnaren av förra säsongens sprintcup körde i mål 9,1 sekunder snabbare än tvåan Johanna Hagström. Trea i loppet blev Emma Ribom.

Men, tröstar sig Frida Karlsson, det var som sagt bara rullskidor.

– Jag visste väl på förhand att det här inte riktigt är min grej. Det är stakning och rullskidor… Men jag tar med mig bra träning från i dag, säger hon.

– Det är en annan sport nu också, det måste man vara tydlig att säga.

"Tuff körning"

Karlsson var inte ensam bland affischnamnen om att ha det motigt i säsongens första tävling. Även Charlotte Kalla hamnade en bra bit bak, ytterligare 15 sekunder efter täten.

– Jag har faktiskt inte kikat på resultatlistan, utan jag gav det jag hade i dag och det får jag vara nöjd med, säger Kalla.

TT: Hur kändes kroppen?

– Bra. Men det är en riktigt tuff körning för överkroppen, det blir mycket stakning. Jag sliter lite med att få till tajmningen i stakningen, så jag behöver sådana här tuffa pass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!