Karlsson om säsongen: "Det blir ett tufft schema"

Under måndagen presenterades körschemat för årets säsong av Bauhaus-ligan, en säsong som är nerkortad till två månader. "Det är bra att vi har kommit så långt men vi har jobb kvar att göra, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna".

Peter Karlsson.

Peter Karlsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-06-29 11:47

Jobbet som återstår att göra och som Peter Karlsson syftar på är vilka som ska stå på startlinjen för Dackarna när serien startar, tisdagen den 11 augusti. 

– Laget är inte helt spikat än, vilka som ska ingå i en förstauppställning. Men nu ska vi kontakta tilltänkta förare och jag är inte orolig att vi ska hinna få bitarna på plats, säger Peter Karlsson. 

Det blir ett tätt körschema för Dackarna som innehåller åtta grundomgångar varav ett dubbelmöte med Västervik. I premiären ställs Målillaklubben mot Vetlanda och en eventuell final körs redan i början av oktober. 

– Vi har inget val egentligen och det känns bra att vi får en serie. Vi får hoppas att vädergudarna är med oss och så får alla göra det bästa av situationen, säger Karlsson. 

Har du fått upp hoppet om publik under matcherna?

– Nej, jag tror att direktiven kommer att bestå men man vet aldrig, förutsättningarna kan också ändras under seriens gång. 

Bidraget om 560 000 kronor som varje klubb får i bidrag av Riksidrottsförbundet är ett välkommet tillskott för Dackarna. 

– Det kommer att behövas om vi ska köra utan publik men det kommer att krävas mer än så. Nu får vi åtminstone en produkt att presentera för sponsorer och förare i och med att säsongen drar igång. Utmaningen blir att bibehålla intresset för nästa år. Det kommer att bli ekonomiska konsekvenser även om pandemin försvinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!