Klar för Göteborg efter värvningskupp

Linköping rasade efter att provspelande Brianne Folds i smyg träffat konkurrenten Göteborg. Nu har hon skrivit på för GFC. "Det är en stor möjlighet för mig att komma hit", säger amerikanskan.

Amerikanska mittfältaren Brianne Folds är klar för Göteborg.

Amerikanska mittfältaren Brianne Folds är klar för Göteborg.

Foto: Per Montini/Kopparbergs/Göteborg FC

Sport2020-06-24 15:40

U23-landslagsspelaren var på provspel i Linköping, som bekostade både flygresor och hotell, innan hon och hennes agent åkte till Göteborg där samtalen ska ha varit långt gångna.

– Då bestämde vi oss för att avbryta allt samarbete med båda två, sade Linköpings tränare och sportchef Olof Unogård till Aftonbladet i förra veckan.

– Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet. Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, fortsatte han.

"Tar på mig ansvaret"

Mats Gren, tränare i Göteborg, sade sig inte känna till hennes kontakt med Linköping.

– Hade vi gjort det så hade vi kanske sagt nej till det här provspelet, sade han till Aftonbladet efter matchen mot Rosengård i förra veckan, där Folds deltog.

Hennes agent har i sin tur tagit på sig skulden i värvningsbråket.

– Jag kan bara be om ursäkt och ta på mig hela ansvaret för det som hänt, sade agenten till Aftonbladet i torsdags.

Flera nyförvärv

22-åriga Folds har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021.

"Jag känner mig mycket välkommen och både spelarna och tränare har varit ’amazing’. Det ska bli så spännande och förhoppningsvis utvecklande att vara en del av det här laget", säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

Topptippade Göteborg har värvat tungt inför premiären mot Kristianstad på söndag och har sedan tidigare plockat in ungerska landslagsspelaren Anna Csiki och amerikanska mittbacken Annika Schmidt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!