Klart: Då startar Elitserien i speedway

Elitserien i speedway startar den 11 augusti. Det meddelar Elitspeedway Sverige (ESS) i ett pressmeddelande.

Dackarnas lag 2019.

Dackarnas lag 2019.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-06-09 11:43

– Genom att sätta ett datum kan vi börja arbeta med våra samarbetspartners för att hitta lösningar som både får igång sporten och räddar såväl klubbar som våra svenska förare, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

Han fortsätter:

– Idrotten i Sverige tillåts nu börja utan publik och i många andra länder är det redan planerat för olika faser där publik successivt tillåts i olika utsträckning på arenorna. Vi ser en sådan utveckling som rimlig även i Sverige.

Så här står det i pressmeddelandet: "Elitklubbarna kommer dock att planera för en verksamhet som ska gå att genomföra även om publikförbudet står kvar. Det innebär att kostnaderna i klubbarna måste sänkas kraftigt och att en grundläggande finansiering av verksamheten måste säkras. Klubbarna kommer omedelbart att starta ett arbete tillsammans med sina samarbetsparters för att se vilka lösningar som går att hitta och därefter bygga verksamheten därifrån."

– Ingen klubb kommer att riskera sin existens genom att starta säsongen ofinansierad och riskera konkurs. Men samtidigt är det i princip omöjligt att få några intäkter alls utan att starta vilket i än större utsträckning riskerar klubbarnas existens och dessutom sätter våra svenska förare i en mycket besvärlig situation, med risk att ett flertal inte finns kvar nästa år. Givetvis kommer årets laguppställningar se väldigt annorlunda ut och klubbarna kommer först och främst arbeta för att ge så många svenska förare som möjligt chansen att köra, säger Mikael Holmstrand.

Planen är att genomföra en enkelserie med slutspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!