Klart: England öppnar snart för publik

Storbritannien upplever en minskning i antalet coronafall. Nu väljer landet att välkomna publiken tillbaka till idrottsarenorna igen. Det meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagen.

Publiken är snart välkommen tillbaka till läktarna i Premier League. Arkivbild.

Publiken är snart välkommen tillbaka till läktarna i Premier League. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Sport2020-11-23 16:45

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelar för statliga BBC att landet öppnar upp för publik på idrottsevenemang igen.

Landet ska delas in i olika zoner och maxtaket kommer att ligga på 4 000 personer för utomhusidrott, i de områden som anses ha lågt antal coronafall.

I områden som befinner sig i mellanrisk ska upp till 2 000 personer släppas in och i högriskområden, där smittorisken fortsatt är hög, kommer ingen publik tillåtas heller framöver.

– Senare denna vecka kommer vi att meddela vilka områden som kommer att falla in i vilken nivå – jag hoppas på torsdag – baserat på analys av fall i alla åldersgrupper, säger han enligt BBC.

Det nya beskedet ska gälla från den 2 december när landet öppnar upp igen efter att ha varit nedstängt sedan den 5 november. Storbritannien upplevde en extrem ökning av coronafall i framför allt slutet av september och under hela oktober. Smittkurvan har planat ut under november.

Både damernas Super League och herrarnas Premier League har spelat inför tomma läktare sedan pandemins utbrott i mars.

Innan beskedet blir slutgiltigt behöver det också röstas igenom i det brittiska underhuset senare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!