KLART: Förbundets beslut – seriepremiärer flyttas fram

Smålands Fotbollförbund har kommit fram till att premiärerna för de lokala serierna flyttas fram med två veckor. Istället siktar man på att kunna dra igång den 1–2 maj.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-03-12 14:27

Under fredagen kommunicerade Smålands Fotbollförbund ut att man går på Svenska Fotbollförbundets linje och flyttar seriestarten till 1–2 maj. 

"Tävlingarnas spelordning kommer inte lottas om utan seriestarten i våra distriktsserier Div 3-4 Dam, F16 Dam, Div 4-6 Herr sker i omgång 3 som infaller runt helgen 1-2 maj.", skriver SmFF på sin hemsida. 

Det innebär att den första omgången flyttas till oktober, efter den sista ordinarie omgången. Den andra omgången placeras på en reservspeldag.

Det kan däremot bli spel redan i april för vissa lag. Den tredje omgången i "sexan", som är grundlottad till 26 april, kommer att ligga kvar och spelas enligt plan om riktlinjerna ändras och tillåter det. Det gäller även för andra seriers tredje omgång. 

– Matcher i den tredje omgången ligger kvar i serierna, oavsett om de spelas den 1 eller 2 maj, eller om de spelas i slutet på april. Det beror på om lagen gjort vissa matchändringar och exempelvis flyttat sin match i tredje omgången från fredag till torsdag. Då ligger den kvar och vi hoppas att vi får positiva besked från myndigheterna innan dess så att de matcherna kan spelas, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund till Sporten. 

Hur det blir med Smålandscupen är fortfarande inte bestämt. SmFF skriver på sin hemsida att man återkommer med besked kring cupen under vecka 11. 

– I nuläget lutar det åt att den ställs in helt och hållet, men vi måste först prata med sponsorn Toyota och höra vad de har att säga, säger Mats Larlind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!