Christoffersson om beslutet att stanna: "Ska bli otroligt kul"

Robin Christoffersson klev fram när det gällde som mest. I kvalserien stod målvakten varenda match och var en stor del i Vimmerby Hockeys framgångssaga. På fredagen blev det klart att 27-åringen fortsätter i klubben och får chansen i allsvenskan. "Jag har känt i flera år att jag vill ta det klivet", säger han till Vimmerby Tidning.

Robin Christoffersson var starkt bidragande till att Vimmerby Hockey tog ett historiskt kliv upp i Hockeyallsvenskan.

Robin Christoffersson var starkt bidragande till att Vimmerby Hockey tog ett historiskt kliv upp i Hockeyallsvenskan.

Foto: Meijer Media

Sport2024-05-10 10:09

William Alftberg och Elias Lindgren förlänger. Oskar Lindgren återvänder. Strax efter klockan tio på fredagsförmiddagen meddelade VH att även Robin Christoffersson fortsätter sin resa i klubben.

Hur känns det att ha det klart?

– Det känns otroligt skönt, på vårkanten brukar det alltid vara lite ovisst med vad som händer. Så det är skönt att få det klart tidigt, säger Christoffersson till Vimmerby Tidning.

Har ambitionen varit att stanna kvar i Vimmerby? Eller har det varit aktuellt med andra klubbar?

– Ambitionen har alltid varit att vara kvar. Jag och tjejen trivs här och jag ville förlänga. Det är alltid bra att spela färdigt säsongen och landa lite innan man tar ett beslut. Att det gick så långt, med ett avancemang, blev ett stort plus i kanten.

Robin Christoffersson har varit och nosat på spel högre upp genom åren, med ett par utlåningar till klubbar i SHL och Hockeyallsvenskan i ett fåtal matcher. Men den här gången blir det på riktigt.

– Det ska bli otroligt kul. Jag har känt i flera år att jag kan klara av det och vill ta klivet. Det har varit nära i många år, men det är få platser i de högre divisionerna och många bra målvakter som konkurrerar. Att få komma dit på det här sättet känns ännu roligare. Det kommer bli mycket matcher och finnas stora chanser att spela mycket.

Under den gångna säsongen hade Christoffersson stor konkurrens i form av Scott Hector. Duon varvade en hel del under säsongen. I Allettan såg det ut som att Hector tagit ett stadigt grepp om förstaspaden. 

Men en olycklig skada i baksida lår för Hector i Allettan gjorde att Christoffersson, med rötter i Dalarna, blev en tydlig nummer ett för resterande delen av säsongen. I kvalserien startade han varenda match.

– Jag kände faktiskt en stor press när Scott skadade sig. Det blev kniven mot strupen för mig, och ett stort ansvar landade på mina axlar.

– Men det var väldigt skönt att få spela så mycket i slutet. Framförallt i "Ettan" kan det bli uppehåll på ett par veckor om man får stå över några matcher. Jag känner mig själv och vet utifrån min erfarenhet att jag är som bäst när jag får spela mycket. I kvalserien kom matcherna tätt och det passade mig, säger Christoffersson.

Så när du blickar tillbaka måste du vara ganska nöjd med säsongen för egen del?

– Verkligen, jag är nöjd med säsongen i sin helhet. Det kanske är lite tråkiga siffror i statistiken bara. Men efter säsongen brukar jag alltid göra en avslutning med att gå igenom den noggrant, och jag måste ändå säga att jag är nöjd med den.

Det har blivit en del förlängningar på sistone, och mer nyheter lär komma. Vad tror du, kommer ni kunna hävda er i Allsvenskan?

– Ja, absolut. Som många andra säkert påpekat är budgeten knapp och vi har inte pengarna som andra lag har. Därför blir det viktigt att kunna behålla stommen. Vi visade att vi är Hockeyettans bästa lag och har en bra grund att stå på. Kan vi in få in lite spets på det kan det bära långt.

– Samtidigt får man vara realisisk och inse att nästa säsong kan handla mycket om överlevnad. Det kan bli så att man får sikta in sig på att sista vinna matchen. Men vi kommer ha ett hungrigt lag som kommer ge allt, det är jag övertygad om, säger Robin Christoffersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!