Klart med OS – då flyttas andra mästerskap

När OS flyttas fram får det konsekvenser för andra stora idrottsevenemang. Nästa års friidrotts-VM i USA skjuts upp till 2022, och sim-VM i Japan lär också få flytta på sig.

Stavhopparen Armand Duplantis får vänta på VM till 2022. Arkivbild.

Stavhopparen Armand Duplantis får vänta på VM till 2022. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Sport2020-03-30 14:55

Beskedet att OS i Tokyo flyttas till nästa sommar, med invigning den 23 juli, startar en dominoeffekt i idrottskalendern nästa år. Första konsekvensen: friidrotts-VM i Oregon, USA, skjuts fram till 2022.

"Alla behöver vara flexibla och kompromissa och vi jobbar nu med arrangören för VM i Oregon för att hitta nya datum 2022 för vårt mästerskap", skriver Internationella friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Man välkomnar samtidigt de nya OS-datumen:

"Det ger våra idrottare tid att komma tillbaka till träning och tävlingar".

Friidrotts-VM, som var planerat till 6–15 augusti 2021, lär inte vara ensamt mästerskap som får maka på sig. Sim-VM, som skulle ha avgjorts i japanska Fukuoka 16 juli–1 augusti nästa år, ser också ut att skjutas upp, något som Internationella simförbundet (Fina) tycks inställt på.

"Fina kommer nu att konsultera arrangörerna av sim-VM i Fukuoka 2021 för att se över möjligheterna att ändra datumen för mästerskapet", skriver Fina i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!