Klart: Ny klubb i Norrköping – blir historisk

ADAS United – där har du namnet på Norrköpings nya fotbollsklubb. Det är en sammanslagning av Assyriska IF, IK Derik och Azech SF.

Simon Dogan är en av personerna bakom den nybildade klubben i Norrköping.

Simon Dogan är en av personerna bakom den nybildade klubben i Norrköping.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2021-01-16 13:12

Assyriska, Azech och Derik förde först samtal om samarbete mellan klubbarna. Det övergick i en vision om en sammanslagning, som nu har blivit verklighet.

ADAS United ser dagens ljus.

"I över ett decennium har dialogen pågått och många gånger har man varit nära men fallit på mållinjen. Denna gång så rev man ned alla hinder på vägen och förverkligade en dröm som det endast viskats om bland assyrier/syrianer tidigare, både i Sverige men även i Europa. Det första historiska steget är taget då vi assyrier och ayrianer valt att förenas under en och samma fana", skriver den nybildade föreningen i ett pressmeddelande på sin hemsida.

ADAS United hälsar att de kommer att kalla till en presskonferens om några veckor då de kommer att berätta mer ingående om den nya verksamheten. Ett namn det har surrats kring som en tänkbar kandidat som huvudtränare är Josef Massi.

De skriver i pressmeddelandet att det nu väntar ett gediget arbete med att sätta organisationen och bygga upp en framtid för våra barn och ungdomar.

"Vi är enade för att stärka vår identitet. Enade för att visa vägen för barn och ungdomar. Enade för att gemensamt kunna ta ett större samhällsansvar för vår stad Norrköping", skriver klubben.

2020 hamnade Assyriskas a-lag på nedflyttningsplats i division 2. Derik kvalade till division 3 efter en andraplats i division 4, men lyckades inte där. Azech lade beslag på en mittenplacering i fyran.

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!