Kollegan om Djokovic: "Superolyckligt"

Novak Djokovics oväntade sorti från årets US Open har skapat reaktioner bland både fans, kollegor och före detta stjärnspelare.

Novak Djokovic bad om ursäkt, men diskades.

Novak Djokovic bad om ursäkt, men diskades.

Foto: Seth Wenig

Sport2020-09-07 07:52

Världsettan tog ut sin frustration över att ha förlorat ett game mot spanjoren Pablo Carreño Busta genom att i blindo slå bort en boll som träffade en linjedomare. Djokovic bad snabbt om ursäkt, men diskades för tilltaget.

Före detta världsettan på damsidan, Tracy Austin, twittrade "Rätt beslut! Häpnadsväckande att se det här hända."

Förre brittiske storspelaren Greg Rusedski tyckte att serben kunde uppfört sig annorlunda efter situationen. "Ofattbart att Djokovic blivit diskad. Ett regelrätt beslut oavsett om det var med mening eller inte. Novak borde ha stannat kvar för presskonferensen och bett om ursäkt. Vi måste ta ansvar för våra handlingar oavsett hur svår situationen är", twittrade han.

En som har varit i samma position som Djokovic är Denis Shapovalov. I en Davis Cup-match 2017 träffade den nu 21-årige kanadensaren en domare efter att ha slagit bort en boll i frustration.

– Det är bara superolyckligt för alla inblandade, säger han enligt Reuters.

– Jag menar, jag har varit i den situationen så jag vet precis hur Novak mår. Det är klart att han inte menade att träffa henne. Tack och lov är hon okej, det kunde ha slutat väldigt, väldigt illa.

Linjedomaren mår enligt uppgift okej efter att ha fått läkarvård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!