Komina har gjort sitt klubbval – "KV" också klar

Amel Komina och Karl-Viktor Söderquist är två spelare med ett förflutet i Vimmerby IF. Nu är de båda klara för Västerviks FF.

Amel Komina med ett förflutet i Vimmerby IF är nu klar för Västerviks FF.

Amel Komina med ett förflutet i Vimmerby IF är nu klar för Västerviks FF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-10-19 14:57

Amel Komina och Karl-Viktor Söderquist kommer att spela i Västerviks FF och division 3 nästa säsong. Komina kommer närmast från spel med IK Sleipner i Norrköping medan Karl-Viktor senaste säsongen spelade för IFK Västervik.

Komina bestämde sig tidigare i höstas för att flytta hem till Västervik och då stod valet mellan VFF och Vimmerby IF.

– Jag har haft bra kontakt med Olsjan Xhafa i VFF. Jag har känt Olsjan i några år och de två senaste åren har han försökt få mig till klubben. Han har tjatat mycket på mig, så jag föll för trycket helt enkelt, förklarar Amel Komina varför det blev VFF.

– VFF verkar ha någonting bra på gång. Olsjan har beskrivit för mig hur de ska spela och det är ett spel som ska passa mig.

Att VFF spelar en serie högre upp jämfört med Vimmerby samt att Västervik är hemma var några av skälen som vägde till VFF:s fördel när han gjorde sitt klubbval.

Komina har aldrig tidigare spelat seniorfotboll i Västervik. I ungdomsåren spelade han både för VFF och IFK men flyttade till Åtvidaberg när han gick i årskurs nio. Där stannande han i fyra år innan det blev Vimmerby i två säsonger. Senaste säsongen har han alltså spelat för Sleipner och hittills har det blivit 26 division 3-matcher.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

– Jag är snabb och teknisk samt har bra spelförståelse, svarar Komina, som helst spelar centralt på mittfältet.

Olsjan Xhafa i VFF:s sportgrupp säger följande i ett pressmeddelande:

"Amel bestämde sig under sommaren att han vill flytta hem till Västervik. Beslutet att skriva på för Västerviks FF var då ganska enkelt. Amel är en klassvärvning och kommer vara en viktig kugge i lagbygget för kommande säsong. Vi tycker det är väldigt skönt att Amel tog ett snabbt beslut och det visar att vi har något bra på gång i föreningen".

Det andra nyförvärvet är Karl-Viktor "KV" Söderquist och han har spelat tre säsonger i Vimmerby därav två i division 2 samt en i division 3. Senaste säsongen gjorde Karl-Viktor två matcher för IFK i division 4.

Xhafa säger följande om Söderquist:

"Karl-Viktor pluggar i Stockholm och kommer hem till Västervik framåt vårkanten. Han har bestämt sig för att spela för oss under tiden han är hemma. En mittfältare som kommer bidra enormt mycket med sin goda spelförståelse. Under vinterperioden kommer han att träna i Stockholm för att vara vältränad när han anländer till Västervik.

Karl-Viktor Söderquist spelade för IFK Västervik senaste säsongen. Nästa säsong blir det spel i Västerviks FF istället.
Karl-Viktor Söderquist spelade för IFK Västervik senaste säsongen. Nästa säsong blir det spel i Västerviks FF istället.
Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!