Kristianstad gav ingen hjälpande hand till Vimmerby • Nu avgörs allt på onsdag

ISHOCKEY Vimmerby fick inte någon hjälp av serieledande Kristianstad i kampen om en Allettan-plats. KIK:s förlust borta mot Kallinge inför knappt 1 300 åskådare i kväll innebär att VH-fansen får tugga sina naglar ända fram till i övermorgon kväll, då den sista omgången av HockeyEttan avgörs.

Sport2016-12-12 20:47

För Kristianstad gjorde en slät figur mot seriesexan Kallinge. Hemmalaget från Blekinge vann rättvist med 3-2, vilket innebär att onsdagens avslutande omgång blir en riktig rysare. Inte minst för Vimmerby Hockey.

Vid seger för Kristianstad ikväll hade VH varit klart för Allettan. Nu är läget helt annorlunda och Vimmerby är det lag som på papperet har det skrynkligaste läget av de fyra lag som slåss om tre Allettan-platser (Nybro, Tranås, Vimmerby och Kallinge). Laget möter just Kristianstad, som jagar seriesegern, på bortaplan. Och KIK lär inte vilja gå in i AllEttan med tre raka förluster.

– Självklart vill vi vinna där, sa KIK-tränaren Mats Lusth i HockeyEttans webbsändning.

Kallinges seger är inte mycket att säga om. Laget gick fram till en 2-0-ledning, som Kristianastad reducerade i slutsekunderna av den andra perioden.

Visserligen gjorde KIK en hyfsad slutperiod, men när Carl Ericsson gjorde sitt andra och Kallinges tredje mål med bara dryga minuten kvar var matchen i hamn för hemmalaget.

Fredrik Hanssons 3-2-reducering i krysset kom för sent då bara 37 sekunder återstod.