Läget inför kvalet: Skyttekungen missar matchen

En fullspäckad kvalomgång väntar för flera lokala lag. Här följer en lägeskoll med Södra VI IF, Djursdala SK och VSGF/JAIK inför dagens matcher.

Södra Vi IF får klara sig utan Anton Brorsson på lördag.

Södra Vi IF får klara sig utan Anton Brorsson på lördag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-17 07:30

Södra Vi IF kvalar till division 4 och spelade oavgjort (1–1) i sin inledande match mot Norrahammar. På lördag är det bortamatch mot Höreda, som slog division 4-laget Aneby i sin premiär. 

– Det är vinna eller försvinna som gäller, inget annat. Det är på eller av, konstaterar SVIF-tränaren Peter Magnusson, som fortfarande grämer sig efter poängtappet senast:

– Ja, jag är fortfarande besviken över att vi inte vann den matchen.

Magnusson får klara sig utan skyttekungen Anton Brorsson mot Höreda. Han är sjuk, precis som Albin Envall och Kim Johansson.

I kvalet till division 5 har VSGF/JAIK och Djursdala SK (spelar i samma grupp) fått bra inledningar med varsin seger. VSGF har ett gynnsamt läge inför bortamatchen mot Gunnebo IF på lördag. 

– Det jag vet om dem (Gunnebo) är att de försöker spela någon typ av 4-3-3 och att de är ganska fysiska, säger Joakim Svensson, tränare för VSGF. 

Hans lag har råd att förlora mot Gunnebo och ändå ha relativt goda chanser inför den sista matchen, mot Djursdala SK nästa vecka. 

– Ja, det går att spekulera åt alla möjliga håll. Det hade varit bra att få med sig i alla fall en poäng på lördag. 

Hur ser det ut i truppen inför Gunnebo-matchen?

– Bra. Gustav Rosander är förkyld men resten är friska och på topp.

Djursdala SK spelar också på bortaplan, mot BB 2001. 

– Vi går in för att ge allt och vinna, sen vet vi att det är tufft, framför allt på bortaplan, säger DSK-ledaren Emil Eklund och belyser vikten av målskillnaden, som kan bli avgörande:

– Det kanske inte är hela världen att förlora lördagens match, men man får inte börja släppa in en massa mål. 

I DSK saknas Robin Gustafsson och Martin Larsson. Däremot får man tillbaka Christoffer Svan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!