Lagledaren kritisk till banan: "Det var bedrövligt"

I torsdagens match mellan Dackarna och Piraterna skadade sig Vimmerbykillen Joel Larsson och fick åka ambulans till sjukhuset. "Jag räknar nog inte med honom mer under resten av säsongen", säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Joel Larsson förs in i ambulansen med sin brutna arm.

Joel Larsson förs in i ambulansen med sin brutna arm.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-08-14 17:30

Joel Larsson, som är från Vimmerby, inledde speedwaysäsongen bra för Piraterna. Under torsdagskvällen ställdes han och laget mot Dackarna – men då var oturen framme. I det nionde heatet tappade Larsson kontrollen på cykeln och blev påkörd av Dackarnas Jacob Thorssell. Larsson bröt sin vänstra underarm. 

– Jag tror att han opereras i nuläget. Jag lider med honom, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson och fortsätter:

– Han hade fått åka hela säsongen och verkligen fått en ordentlig chans, men så blir det så här istället, suckar han.

Larsson togs till Västerviks sjukhus under torsdagskvällen och med största sannolikhet är resten av säsongen körd för Vimmerbykillen. 

– Jag räknar nog inte med honom mer under resten av säsongen, säger hans lagledare.

Davidsson är också kritisk till banan i Målilla. Flera förare hade under matchens gång visat tydligt missnöje mot skicket och flera hade också problem med att ta sig runt ovalen.

– Det var bedrövligt. Det var alldeles för mycket fäste och man måste ha en bana där folk kan åka. Speciellt när vi har så många unga förare som åker.

Han fortsätter:

– Till och med Kildemand (Peter) och Hans Andersen hade svårt att ta sig runt. Förklaringen var att de i Målilla fått kritik för banan tidigare då den varit för hal men jag tycker inte att det är rätt att göra så, oavsett om man fått kritik eller inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!