Ligachefen: "Vi har ett regelverk att följa"

Två spelare har bekräftats vara smittade av covid-19 i Vimmerby Hockey. Kvällens match som i skrivande stund bara är ett par timmar bort är tänkt att spelas som planerat ändå. "Vi har ett regelverk att följa och förhålla oss till", säger ligachefen i Hockeyettan, Mats Johansson.

Foto: JESPER ZERMAN

Ishockey2020-11-25 17:02

Ligachefen berättar att han har bråda dagar just nu – och mycket handlar om coronapandemin. 

– Det är fullt upp. Det är många klubbar som ringt mig idag. Det är inte bara Vimmerby, säger Mats Johansson. 

När Vimmerby Hockey testade samtliga sina spelare och ledare under dagen, så bekräftades två vara smittade. Ytterligare spelare har symptom och reser inte med till Nybro. Trots detta kan det alltså bli spel i Lilja Arena i Nybro. 

Mats Johansson:

– Vi har dokument och protokoll som vi ska hålla oss efter. Enligt regelverket framgår att det ska finnas fem bekräftade fall eller starkt misstänkta fall med läkarutlåtanden för att matchen ska ställas in. 

Det har framkommit att Troja/Ljungby ställde in sin match efter ett bekräftat fall. Stämmer det?

– Jag vill inte uttala mig om en enskild klubb i media, men det rörde sig om fler spelare än så. Det kan jag säga. Rekordet är en klubb med 17-18 misstänkta covidfall, där elva var bekräftat smittade. 

Hur går man tillväga för att ställa in en match?

– Det bästa är om klubbarna är överens att flytta fram matchen och byta datum, utan att blanda in mig eller ligan. Är de överens ska det mycket till för att vi ska neka, säger Mats Johansson och tillägger att han har pratat med Nybro som påtalat att de följer regelverket och rättar sig efter det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!