Ligatitel kan gynna Bayern i CL-slutspelet

Först ska ligatiteln bärgas mot Werder Bremen. Sedan har Bayern München gott om tid att fokusera på Champions League. –Att vi får ett uppehåll kan vara en fördel för oss, säger tränaren Hansi Flick.

Bayern Münchens tränare Hansi Flick kan säkra Bundesligatiteln mot Werder Bremen.

Bayern Münchens tränare Hansi Flick kan säkra Bundesligatiteln mot Werder Bremen.

Foto: Matthias Balk/AP/TT

Sport2020-06-16 06:15

Stormakten Bayern München ser ut att fortsätta skörda framgångar även efter pandemins speluppehåll.

Sedan fotbollen i Tyskland kom i gång igen har laget radat upp sex raka vinster, varav en i den inhemska cupen – och nu är man bara en seger ifrån en säkrad ligatitel.

Tre poäng i onsdagens bortadrabbning med bottenklubben Werder Bremen betyder att Bayern München har vunnit Bundesliga för åttonde säsongen i rad.

Att storklubben kan lägga ligan åt handlingarna redan med två omgångar kvar att spela innebär även arbetsro inför ett annat av sommarens stora mål: Champions League – som i år lär avgöras i avskalad form.

– Det är uppenbart att det är något helt annat när det bara är en match i stället för två, säger tränaren Hansi Flick.

"Dagsformen avgörande"

På onsdag väntas besked komma om hur Champions League-säsongen ska avgöras i sommar. Tyska tidningen Bild uppgav förra veckan att det europeiska fotbollsförbundet Uefa har beslutat att resten av turneringen ska avgöras i Portugals huvudstad Lissabon i ett slutspel med enkelmöten.

Upplägget faller Hansi Flick i smaken. Tränaren säger sig vara väl bekant med modellen efter att ha assisterat förbundskaptenen Joachim Löw fram till VM-guldet i Brasilien 2014.

– Därför tror jag att vi kan göra bra ifrån oss. Dagsformen kommer att bli avgörande, säger han.

Kan återhämta sig

Att Bundesliga återupptogs flera veckor före övriga toppligor i Europa är också något som kan få betydelse, enligt Flick. Sista omgången av den tyska ligan är schemalagd till slutet av juni, något som innebär en månadslång återhämtning innan Champions League väntas avgöras i augusti.

– Uppehållet kan bli en fördel. En eller två spelare kommer att vara tillbaka från skada och det kan spela en viktig roll för oss, säger tränaren.

Bayern München, som i den första åttondelsfinalen bortabesegrade Chelsea med 3–0 i februari, siktar på att ta hem trippeln innan säsongen är slut. Laget spelar även final i tyska cupen mot Bayer Leverkusen den 4 juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!