Lindahl tillbaka i London – föll mot Chelsea

Hedvig Lindahl var tillbaka i London och på Chelsea-mark. Men hon lämnade tomhänt. Atletico Madrid förlorade Champions League-åttondelsfinalen med 0–2.

Wolfsburgs tvåmålsskytt: Alexandra Popp. Arkivbild.

Sport2021-03-03 20:17

Hedvig Lindahl var på landslagslägret på Malta när hon fick reda på lottningen, att hennes Atletico Madrid skulle få möta Chelsea i åttondelsfinalen i Champions League.

Klubben som målvakten spelade för säsongerna 2015–2019.

– Det blir kul. En jätteutmaning såklart men ska man vara med i toppen av Champions League är alla matcher en utmaning. Men med Chelsea är det mycket känslor för mig, såklart, sade hon då till TT.

Atletico Madrid förlorade

Särskilt roligt blev det ändå inte.

Visserligen såg det ut som att 37-åringen skulle få ett fint återbesök i London och möte med sin tidigare klubb Chelsea.

Men hennes spanska klubb föll till slut med 0–2 – trots en spelare mer efter Sophie Ingles utvisning i 13:e minuten och Deyna Castellanos missade straff.

Atletico Madrid hade chansen att ordna ett bättre utgångsläge till returen i Spanien den 10 mars men Merel van Dongen missade straffen – lagets andra – i 81:a minuten.

Jonna Andersson spelade hela matchen för Chelsea.

Wolfsburg dominant

Wolfsburg – också det en tidigare klubb för Lindahl – var däremot dominant, spelförande och till slut ett steg närmare kvartsfinal i Champions League.

Tyska storklubben med svenska landslagsspelaren Fridolina Rolfö från start, fick 2–0 hemma mot norska Lillestrøm.

Duon bakom segern: Alexandra Popp och Svenja Huth – tillika målskytten och framspelaren.

Popp gav hemmalaget en drömöppning när hon satte ledningsmålet redan i andra minuten – framspelad av Huth – och ökade sedan på till 2–0 i 59:e minuten och precis som vid 1–0 stod Huth för arbetet som ledde fram till fullträffen.

Barcelona fick en fin start på åttondelsfinalen mot Hjørring, 4–0, och Manchester City var bara ett mål sämre i hemmamötet med målvakten Stéphanie Öhrström Fiorentina, 3–0.