Lindelöf målskytt i Uniteds kross mot Leeds

Manchester United hade lekstuga i första halvlek mot Leeds. En av målskyttarna: Victor Nilsson Lindelöf som satte 4–0 i rivalmötet. United vann med 6–2.

Jamie Vardy fick jubla mot Tottenham.

Sport2020-12-20 17:25

En vänsterhörna nickskarvades vidare av Anthony Martial till den svenske landslagsbacken, som dök upp vid bortre stolpen och behärskat sparkade in Uniteds fjärde mål i 37:e minuten.

Det var första gången på 16 år som de bittra rivalerna möttes i Premier League och Manchester United satte omedelbart nykomlingen på plats.

Måldubbel av McTominay

Scott McTominays start på matchen var enorm. I andra minuten klippte han in 1–0 från distans och minuten senare fick han en djupledsboll från Martial och satte 2–0.

En chocköppning av hemmalaget – och det skulle snart komma mer. Bruno Fernandes sköt 3–0 efter 20 minuter och sedan var det alltså Nilsson Lindelöfs tur att komma med sitt bidrag till målfesten på Old Trafford, där United haft så stora problem tidigare under säsongen.

Liam Cooper hann snygga till siffrorna till 4–1 innan den första halvleken var över, men till slut vann United det chansrika mötet med 6–2.

Tottenham föll

Tidigare på eftermiddagen uppvisade Tottenham grus i maskineriet. Hemma mot Leicester sänktes laget av Jamie Vardy och åkte på andra raka ligaförlusten.

Efter den tunga förlusten i toppmötet med Liverpool, som avgjorde i slutminuten tidigare i veckan, var 0–2-nederlaget mot Leicester desto tydligare.

Det var Tottenhams back Serge Aurier som gav Leicester en hjälpande hand med en korkad tackling i hörnet av straffområdet. Jamie Vardy tryckte säkert dit 1–0 från straffpunkten på tilläggstid i första halvlek.

En kvart in i andra halvlek var Vardy i högsta grad inblandad även i Leicesters 2–0-mål. När gästerna kontrade nådde den målfarlige anfallaren högst med pannan, och hans nick ändrade riktning på Toby Alderweirelds högerlår och gick in i mål. Självmålet blev matchens sista och Tottenham är nu plötsligt sex poäng bakom serieledande Liverpool.

Leicester, som fick se Vardy ta sig åt ena ljumsken när han linkade ut i 88:e minuten, är ny tabelltvåa och fyra poäng bakom det regerande mästarlaget.