Lindgren inför VM-dramat – tror på skrällchans

Ola Lindgren har tagit sex VM-medaljer som spelare – och var förbundskapten senast landslaget var i en semifinal. Nu följer han Sverige som expert och tror på skrällchans mot Frankrike. –Hittills har det inte funnits några tecken på att de ska darra på manschetten, säger han.

Ola Lindgren är positiv till Sveriges chanser mot Frankrike. Arkivbild.

Ola Lindgren är positiv till Sveriges chanser mot Frankrike. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2021-01-29 11:25

Efter krossen mot Qatar i kvartsfinalen väntar nu Frankrike för det svenska handbollslandslaget i fredagens VM-semifinal.

Ola Lindgren har mött Frankrike många gånger både som spelare och ledare. Han menar att det är en betydligt mer svårspelad motståndare än vad Sverige stött på tidigare i turneringen.

– De är fysiska och har ett bra försvarsspel. Till skillnad från Qatar så har de bra spelare på alla positioner och bygger inte bara på att en eller två ska göra något, säger han.

För att Sverige ska ha en chans att rå på Frankrike måste Andreas Palicka fortsätta briljera i målet.

– Vi måste ha ett likadant målvaktsspel som vi haft i de två sista matcherna med Palicka, så man får de där extra räddningarna och de enkla målen, säger Lindgren.

Orutinerat lag

Sverige har överraskat många genom att ta sig hela vägen till semifinal. Laget saknar ett antal stora stjärnor och innehåller flera mästerskapsdebutanter.

Om den orutinen kommer att ställa till det är svårt att sia om, men Lindgren tror inte att det har någon större påverkan.

– Sett till hur de agerat innan har det inte varit någon nackdel att vara oprövad och orutinerad, man har en hunger och vilja att genomföra matcherna som det bestämts, säger han.

– Hittills har det inte funnits några tecken på att de ska darra på manschetten.

Samma förberedelser

Förberedelserna inför VM-semifinalen lär bli likadana som tidigare – det finns ingen anledning att förändra något.

– Man ska inte krångla till det bara för att man är framme i semifinal. Det viktiga är att man inte känner någon nöjdhet med att ha tagit sig dit, men detta laget känns hungrigt, säger Lindgren.

Sverige går in i matchen som underdog, men Lindgren ser möjligheterna till ytterligare en skräll.

– Frankrike gick lite knackigt i ett kval innan VM. Men första matchen mot Norge gjorde dem gott, sen hade de en tuff match mot Ungern i kvartsfinalen. Så jag tror det är en öppen historia, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om