Lista: De hetaste och kallaste sporthändelserna

Idrotten börjar sakta men säkert återgå till en form av normalläge. Här listar vi de hetaste och kallaste sporthändelserna från de senaste dagarna.

Läktarna på arenorna i Allsvenskan ekar tomma.

Läktarna på arenorna i Allsvenskan ekar tomma.

Foto: TT

Sport2020-06-23 18:30

GLÖDHETT

Full fart!

Den lokala fotbollen är äntligen igång, i alla fall för de lag som valt att spela innan sommaruppehållet. Det märks att spelare, ledare och supportrar längtat efter att få komma igång. Alla våra serier blir också extra intressanta i och med att de spelas som enkelserier. En förlust kan helt plötsligt bli förödande. Det blir spännande att se vilka lag som är redo och som hänger med från start. 

HETT

Imponerande av VH

Vimmerby Hockey hade nyligen ett årsmöte och redovisade rekordbra siffror för föreningen. Ett plusresultat på över 850 000 kronor och ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor. Hatten av! Det är verkligen inte många ishockeyklubbar på den nivån som mår så bra ekonomiskt som VH och det här är ett kvitto på att man gör mycket rätt. Visst, nu väntar tuffare tider (på grund av coronapandemin), men med tanke på de starka siffrorna senast så bör man klara av det galant.

undefined
Glädjen: Vimmerby Hockey presenterade ett rekordresultat.

LJUMMET

Meh...

Allsvenskan i fotboll har dragit igång. Kul, tycker nog många, men jag har svårt att dras med. Det kan bero på att jag inte har något favoritlag i Sverige, eller? Nej, det tror jag inte. Jag har alltid följt Allsvenskan. Det här beror helt enkelt på den uteblivna stämningen och känslan som folket på läktarna annars alltid lyckas skapa. Kvaliteten på själva fotbollen väger inte upp för avsaknaden av sång och tryck. Samtidigt förstår jag att elitfotbollen måste komma igång, med eller utan publik.

KALLT

Inställt

Först var det Semesterracet, sedan var det Bullerby Cup. Nu har även GP-festen i Målilla ställts in. Många hade nog förhoppningar om att Grand Prix-tävlingen i speedway skulle vara möjlig att genomföra i augusti trots allt, men så blir det alltså inte. Tråkigt för alla fans och för alla förare – och framför allt för Dackarna, som går miste om viktiga intäkter. Det positiva är att Målilla ska arrangera ett GP även nästa år.

ISKALLT

Skamligt

Många verkar ha något emot Black Lives Matter-rörelsen. Jag förstår dem inte. Hur kan man inte vara för allas lika värde? Flera personer och organisationer inom olika idrotter har i alla fall tagit ställning och visat sin sympati – men det finns också de som skämmer ut sig. Till exempel den eller de som placerade en snara i Nascarföraren Bubba Wallaces (ende svarta föraren i Nascar) garage. Vad håller ni på med? En fruktansvärd rasistisk handling.

undefined
Bubba Wallace var med om en fruktansvärd upplevelse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!