De tar plats på listan: "20-åringen visade storform"

Vi blickar tillbaka på ytterligare en vecka där flera lokala idrottare gjort bra ifrån sig. Här plockar vi ut de som stuckit ut mest.

Dennis Rotebäck, Elias Travtjenko, Oscar Svensson och Patricia Pöder är några av de som tar plats på listan över veckans idrottare.

Dennis Rotebäck, Elias Travtjenko, Oscar Svensson och Patricia Pöder är några av de som tar plats på listan över veckans idrottare.

Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Sport2022-11-21 18:30

1) OSCAR SVENSSON, Varta BK

Visade storform för sitt Varta när man tog en ny seger i allsvenskan. 20-åringen slog till med imponerande 1017 poäng och visade vägen. 

– Det var riktigt skönt att få dit två strajkar i sista rutan så jag tog mig över 1000 poäng. Det var första gången jag lyckades med det i tävlingssammanhang och det är ju en riktig drömgräns som man vill nå, sa Svensson efter sin insats.

2) DENNIS ROTEBÄCK & MARTIN TILDEMYR, Novemberkåsan

Vilket kraftprov! Vimmerby MS-föraren Rotebäck och Björkö Enduroklubbs Tildemyr, från Vimmerby, klarade båda av att ta sig i mål i Novemberkåsan i helgen. De var två av 43 som klarade av det – efter tolv timmars (!) enduro.

3) PATRICIA PÖDER, Vimmerby IF

Pöder tar steget över till tränarrollen och blir assisterande för VIF-damerna, där Pierre Brorsson kommer att ha huvudansvaret. En spännande lösning. 

– Det är en grupp med en otrolig potential som jag ser fram emot att vara med och utveckla ytterligare, sa hon till Sporten när det blev klart.

4) ELIAS TRAVTJENKO, Vimmerby IBK

VIBK stod för en makalös vändning hemma mot Hovmantorp och vann till slut i förlängning. Travtjenko var bäst för kvällen och stod för tre mål och en framspelning. Var också den som avgjorde till 10–9 i förlängningen. 

5) ERIC OTTOSSON, Målilla Bandy

Premiär. Då klev backen fram och levererade en kanoninsats på alla sätt. Var tryggheten i defensiven när Målilla vann med 7–2 och fick beröm för sin insats.

Martin Tildemyr från Vimmerby klarade Novemberkåsan.
Martin Tildemyr från Vimmerby klarade Novemberkåsan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om