LISTA: Här är de som var bäst under veckan

Många har gjort det bra under veckan. Här är de lokala idrottarna som var bäst.

Emma Roos Simonsson, Eddie Levin, Mojeb Abdul Majed och Loke Söderström är fyra lokala idrottare som tar plats på listan över veckans bästa.

Emma Roos Simonsson, Eddie Levin, Mojeb Abdul Majed och Loke Söderström är fyra lokala idrottare som tar plats på listan över veckans bästa.

Foto: Arkiv

Sport2023-02-27 19:00

1) EMMA ROOS SIMONSSON, Tjejvasan

Drygt 4 900 kvinnor från ett 30-tal nationer var anmälda till den 35:e upplagan av Tjejvasan (30 kilometer). En av dem var Emma Roos Simonsson, från Hultsfred. Hon slog till med en kanonlopp och tog sig in på tiden 1:56.14, vilket räckte till en 235:e plats i totalen. En bra prestation!

2) EDDIE LEVIN, Vimmerby Hockey

Visst, det blev inget mål för Levin i VH:s sista match i vårserien. Däremot blev det två mot Köping i onsdags. Ett av dem var ett riktigt "Foppa"-mål. Levin gjorde hela 13 mål och slutade på delad andraplats i skytteligan. Med det var han också VH:s klart bäste målgörare. Nu väntar en spännande kvartsfinal för VH.

3) MOJEB ABDUL MAJED, Vimmerby IF

Hemvändaren har fått en kanonstart på försäsongen, precis som hela VIF. I premiären mot Nässjö stod han för ett av målen i 2–1-segern. Och i söndags, hemma mot Lindsdal, blev det tre mål och en framspelning när VIF vann med 7–2. Visar upp en fin speed och teknik. Kommer göra stor nytta i division 3 för VIF framöver.

4) JONAS KARLSSON, Rimforsa IF

RIF stormar mot division 2. Jonas Karlsson fortsätter att producera framåt. När laget vann med 17–4 borta mot Ledberg U, noterades Karlsson för 3+4. 

5) LOKE SÖDERSTRÖM, Vimmerby BK

Det är fortsatt tufft för VBK i Mellanallsvenskan. Söderström visade dock att det finns mycket bowling i honom. Den unge talangen var riktigt bra mot Sundbyberg och hade 727 efter tre serier. Laget tappade sin ledning till förlust i sista serien och Söderström landade in på 896.

Jonas Karlsson öste in poäng för RIF mot Ledberg U.
Jonas Karlsson öste in poäng för RIF mot Ledberg U.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!