Lista: Här är veckans bästa idrottare

Här är de fem idrottarna vi tycker har utmärkt sig mest och förtjänar beröm efter veckan som gått.

Anton Carlsson har varit viktig för Vimmerby Hockey i de senaste matcherna.

Anton Carlsson har varit viktig för Vimmerby Hockey i de senaste matcherna.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2020-01-08 06:30

Fem stjärnor: Erik Ståhlgren, Gullringen GoIF

Det var många spelare som briljerade och imponerade i helgens kommunmästerskap i futsal. Men kanske var Erik Ståhlgren, Gullringens nyförvärv från Högsby IK, allra bäst. Med teknik, snabbhet och tre gjorda mål bidrog Ståhlgren starkt till att de gulsvarta vann hela turneringen. 

Fyra stjärnor: Anton Carlsson, Vimmerby Hockey

Är Anton i sitt livs form? Kanske. När VH besegrade Kalmar med 2-1 var den 23-årige egna produkten bäst på isen. Sedan gjorde han två mål i 6-2-segern mot Hanhals ett par dagar senare. Carlsson har utvecklats mycket den här säsongen och varit viktig i de senaste matcherna.

Tre stjärnor: Calle Bjerkert, Vimmerby MS

Efter tekniskt strul fick Bjerkert bryta tisdagens etapp i Dakarrallyt. Trots detta är det givetvis en imponerande prestation att över huvud taget delta i vad som är en av världens främsta utmaningar inom motorsport. Han körde utmärkt de två första dagarna och det är bara att hoppas på att Bjerkert tar nya tag efter tisdagens problem. 

Två stjärnor: Even Kampenhaug Heibye, Målilla MK:

Många lokala förare har gjort bra resultat i Vintercupen i enduro. I den andra deltävlingen lyckades Målillaföraren Even Kempenhaug Heibye vinna seniorklassen, nio sekunder före Filip Bengtsson, Vimmerby MS. 

En stjärna: Eric Lindström, Vimmerby TK:

Eric Lindström vann julcupen i tennis efter finalseger över Jonatan Green. Detta trots att de spelar med handicap - och Lindström som är så duktig får då en rejäl uppförsbacke.

Gullringen blev i helgen kommunmästare i futsal. Delvis tack vare bra spel från Erik Ståhlgren.
Gullringen blev i helgen kommunmästare i futsal. Delvis tack vare bra spel från Erik Ståhlgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!