Lista: Här är veckans heta och kalla

Här är sporthändelserna som vi tycker har varit hetast och kallast i veckan, både lokalt och globalt.

VH-fansen bar sitt lag borta mot KRIF. Nu ska de upprepa det i Huddinge.

VH-fansen bar sitt lag borta mot KRIF. Nu ska de upprepa det i Huddinge.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2020-03-05 06:50

Glödhett
Vimmerbys stora stjärna

Jesper Svensson... Ja, vad ska man säga? Bowlingstjärnan tog sin nionde PBA-titel och är nu en ifrån att kunna bli invald i PBA Hall of Fame. Hur mäktigt är inte det? Tänk att vi har en så stor idrottare på den absolut, absolut högsta världsnivån i sin sport. Han är trots det väldigt mån om sina hemtrakter och om den lokala idrotten. Bland annat träffade vi på honom på läktaren när Vimmerby Hockey mötte Borås borta i grundserien.

Hett
Vilken fest

På tal om Vimmerby Hockey. De går som tåget och har ena benet i playoff 3. Först stod man för en imponerande vändning i matchserien mot Kallinge/Ronneby där man knep två bortasegrar. I tisdags tog man en välförtjänt seger mot Huddinge i den seriens första match och nu behöver man bara en seger till.
Vem hade trott det några matcher in i säsongen i höstas? Inte jag, i alla fall. Men om vi nu hyllar laget så måste vi också hylla fansen. Wow! Mot Kallinge/Ronneby sjöng man laget till två bortasegrar och nu är man (i skrivande stund) närmare 100 personer som är anmälda till fredagens bortaresa till Huddinge. Den hade nog Jesper Svensson också varit sugen att hänga med på.

Varmt
Chansen finns

Ska vi få ännu ett lokalt lag i innebandyns division ett? Ja, chansen finns faktiskt fortfarande för Rimforsa IF. Visst, Bergs IK, som leder serien fem poäng före RIF, måste förlora sin match (eller bara ta en poäng) mot serietrean Norrköping men det är ju inte helt omöjligt. RIF och Berg möts sedan i den sista omgången i Rimforsa och tänk om vi kunde få en ren seriefinal då? Jag hoppas på det och som vi mycket väl vet så är hoppet det sista som överger människan.
För övrigt så kan HM IS säkra kvalplatsen upp till division tre vid seger hemma mot Malmbäck.
 

Kallt
Nations League

Lottningen till kommande upplagan av den minst sagt röriga fotbollsturneringen (eller ligan?) Nations League kom i tisdags. "Sverige fick en tuff lottning", sägs det. Vad hade man förväntat sig egentligen när man bara kunde lottas mot de bästa nationerna i Europa. Gäsp... Låt oss spela sommarens EM (om inte coronaviruset stoppar det) först innan vi fokuserar på Nations League.
 

Iskallt
Corona, corona, corona...

Det går inte komma ifrån viruset. De senaste dagarna har allt intensifierats och påverkan på idrotten blir bara större och större. Frågan är om de stora mästerskapen i sommar (OS, EM) ens kommer att gå av stapeln?

Jesper Svensson verkar ha hittat tillbaka till storformen.
Jesper Svensson verkar ha hittat tillbaka till storformen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!