Lista: Här är veckans heta och kalla

Nu har det återigen blivit dags för vår lista med veckans hetaste och kallaste sporthändelser.

Det råder total padelhysteri hos nästan alla.

Det råder total padelhysteri hos nästan alla.

Foto: Michael Svensson

Sport2019-12-11 16:10

Glödhett
Frimånadens slut
Vi närmar oss slutet på frimånaden och oj vad intressant det har varit och fortfarande är. Även om de flesta spelarna bestämt sig för vart de ska spela fotboll nästa säsong så finns det ändå några spelare som fortfarande inte gjort sina val. Till exempel Ted Åström Åberg och Erik Ståhlgren. Blir det Gullringen för dem eller ska de stanna i IFK Tuna respektive Högsby? Det återstår att se. 

Hett
Padelhysteri
Padel har varit populärt ganska länge nu. Men den senaste tiden känns det som att i stort sett alla börjat spela padel. Kollegor, vänner och även jag har fallit för trycket. I Hultsfred öppnades i veckorna en helt ny bana och sporten bara växer och växer. I helgen spelades det lokala ligaspelet färdigt och i dagarna börjar ett nytt: det individuella ligaspelet. Roligt!

Varmt
Nattfotboll i Vimmerby
I helgen spelades den årliga nattfotbollen (även kallad streetfotboll) i Vimmerby Sporthall. Det roliga med sådana turneringar är att man är ett kompisgäng som samlas och bara lirar och har skoj. Laget jag var med i kom trea, efter diverse tveksamma domarinsatser i semifinalen där motståndarna bland annat tilläts att byta målvakt när det stod klart att matchen skulle gå till straffar. Men, men... Nu ser vi fram emot nästa futsalturnering i Vimmerby: Kommunmästerskapet. Lottningen blev klar i veckan och det blir som vanligt många spännande matcher. 

Ljummet
Handbolls-VM
Det var ganska spännande, tills Sverige åkte ur. De svenska damerna gjorde ändå en godkänd insats i Japan, men lyckades inte ta sig till semifinal och slåss om medaljerna. Det var kanske inte många som hade förväntat sig det heller på förhand. För övrigt så tog Hultsfreds HF äntligen en seger i helgen. Mycket kul. 

Kallt
Fortsättningsseriens schema
Vimmerby Hockey missar som bekant Allettan och får sikta in sig på spel i den så kallade Fortsättningsserien. Enligt planeringen verkar den serien bli otroligt högintensiv för VH. Schemat innebär oftast tre matcher i veckan, vilket så klart är lite väl tufft. Man ska komma ihåg att de flesta spelarna har heltidsjobb vid sidan av. 

Iskallt
IK Oskarshamn
IKO ligger sist i SHL och har förlorat åtta av sina tio senaste matcher. Ja visst, de är nykomlingar i serien och alla anade nog att det skulle bli väldigt tufft för dem, men visst hade det varit roligt om Modigs och grabbarna kunde stanna kvar i högstaligan även nästa säsong. 

Futsal är otroligt kul. I början på januari är det dags för kommunmästerskap.
Futsal är otroligt kul. I början på januari är det dags för kommunmästerskap.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!