Så mycket pengar får de lokala föreningarna i stöd

Nu är det klart med fördelningen av krisstöd och återstartsstöd till idrotten. Riksidrottsförbundet, RF, delar ut totalt 572 miljoner kronor i kompensationsstöd. Här kan ni se vilka lokala föreningar som kommer få ta del av pengarna.

Vimmerby IF är en av de lokala föreningarna som beviljats stöd av Riksidrottsförbundet.

Vimmerby IF är en av de lokala föreningarna som beviljats stöd av Riksidrottsförbundet.

Foto: Elin Elmström

Sport2021-06-28 16:23

572 miljoner kronor går till kompensationsstöd, under coronapandemin, för årets första kvartal. Av dem går 513 miljoner kronor till 2 349 föreningar och 35 specialidrottsförbund får dela på 59 miljoner kronor.

– Det har varit en vinter och början på våren där idrotten fått stänga ner till stora delar. Tyvärr kan ingen bli fullt ut kompenserad. Men det känns ändå bra att vi nu kan betala ut ett stöd som betyder mycket för många och jag hoppas att det också kan ge föreningar och ideella ledare över hela landet energi så vi tillsammans orkar fortsätta kämpa för att nå så många som möjligt även framöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande. 

Föreningarna fick besked om utbetalningen under måndagen.

Regeringen har även bidragit med 220 miljoner kronor till idrotten som ett ekonomiskt stöd för återstarten efter pandemin som tilldelas alla specialidrottsförbund. De fem förbund som får mest pengar är Fotbollförbundet med 18 miljoner kronor samt Friidrottsförbundet, Gymnastikförbundet, Handbollförbundet och Innebandyförbundet med 11 miljoner kronor vardera.

– Detta stöd ska se till att idrottsrörelsen orkar och klarar att lyfta blicken och se framåt för att investera i att återhämta vår verksamhet till den nivån vi befann oss i innan pandemin, säger Eriksson.

RF har begärt att få ytterligare 900 miljoner kronor i återstartsstöd för åren 2022–2024.

– Vikten av en stark idrottsrörelse för alla åldrar har blivit extra tydlig under pandemin. Både vad gäller idrott och rörelse men också den gemenskap och tillhörighet som idrottsrörelsen bidrar med, säger Eriksson.

En stor förening i vår trakt som inte beviljats något stöd för den här perioden är Vimmerby Hockey. VH kan dock söka via sitt specialidrottsförbund.

Här är alla lokala föreningar som beviljats stöd:

Hultsfreds kommun

Hjortens Sportklubb – 183 000 kronor

Hultsfreds Gymnastikklubb – 24 000 kronor

Målilla MK Motocrossklubb – 19 000 kronor

Vimmerby kommun

Vimmerby Idrottsförening – 15 000 kronor

Vimmerby Innebandyklubb – 4 000 kronor

Vimmerby Tennisklubb – 22 000 kronor

Frödinge-Brantestad Sportklubb – 8 000 kronor

Eksjö kommun

Hjältevads Mariannelunds Idrottssällskap – 3 000 kronor

Vimmerby IBK tilldelas 4 000 kronor.
Vimmerby IBK tilldelas 4 000 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!