Lista: Veckans heta och kalla sporthändelser

Tränare och spelare ska placeras på rätt plats, lag ska placeras i rätt serie och landslagsuppehåll borde placeras annorlunda.

Södra Vi ska kvala till division 4.

Södra Vi ska kvala till division 4.

Foto: Jonas Axelsson

Sport2019-10-03 18:45

Glödhett

Rykten och övergångar

När fotbollens och speedwayens respektive tävlingssäsong är slut börjar en ny säsong förberedas. Den där spelare och förare byter klubbar, tränare ska bestämma sin framtid och klubbarna ska bygga nya lag. Dackarna håller på att försöka få klart med Peter Karlsson som lagledare även fortsättningsvis och är i full gång att bygga ihop ett lag. 

Samtidigt är det tydligt att de lokala lagen i division 4 inte bara kommer slåss om poäng. Det blir även en kamp om lokala spelare. Vimmerby har haft provspelare från andra klubbar och även Tuna och Gullringen letar förstärkningar. Inte heller tränarfrågan är löst i alla lokala klubbar. De närmaste veckorna lär många frågetecken rätas ut kring lokala spelare och tränare. 

Hett

Premiärdags

Nu drar innebandysäsongen igång. De båda division 2-lagen Vimmerby IBK och Rimforsa IF har seriepremiär. VIBK redan under fredagen hemma mot Gränna. RIF spelar på söndag mot LiU IBK. Det blir spännande att ser hur de lokala lagen står sig i år. Kan Rimforsa gå upp till ettan den här gången istället? De var ju så nära förra säsongen. Och är Vimmerbys upplaga 2019/2020 bättre än föregående?

Varmt

Vimmerbysonens succé

Vimmerbykillen Jesper Svensson segrade ännu en gång på PBA-touren i bowling. Denna gång i Thailand. Helgens titel blev hans åttonde på PBA-touren. Svensson kammade hem drygt 300 000 kronor i prispengar. 

Ljummet

Landslagsuppehåll - mitt i spänningen

Det kokar om den svenska toppfotbollen. Förvisso är Damallsvenskan i stort sett redan avgjord, men herrarnas högsta serie är otroligt spännande. Såväl i toppen som botten är det omöjligt att förutspå hur det kommer att gå. Mitt i dramatiken avbryts allt med landaslagsuppehåll. Jaja, Sveriges kvalmatcher är också viktiga och spännande, men i mitt tycke inte alls samma sak som den allsvenska slutstriden. 

Kallt

Kvalmatcher i höstmörkret

Kvalspelet är ju så klart glödhett egentligen, men oj vad kallt det blir att springa runt i höstkylan för Södra Vi och Hjorted/Totebo, som ska kvala till division 4 respektive division 5. Vilka rysare det kan bli! På söndag tar Hjorted/Totebo emot Flygsfors/Gadderås och SVIF gästar Oskarshamn. Sedan är respektive kvalserier igång. Min gissning är att båda kommer vara med och fajtas om det, men falla på målsnöret. Förhoppningsvis för SVIF och H/T:s del har jag fel. 

Iskallt

Dopningsskandaler

Just nu är det mycket skriverier om den amerikanske löptränaren Alberto Salazar, som har jobbat med många stora friidrottare. En stor dopningsskandal har uppdagats kring honom och han har blivit avstängd på grund av detta. Det är så tråkigt när stora mästerskap som friidrotts-VM solkas ner av fusk. 

Mitt i striden om SM-guldet och Lennart Johanssons pokal, avbryts dramatiken av ett landslagsuppehåll.
Mitt i striden om SM-guldet och Lennart Johanssons pokal, avbryts dramatiken av ett landslagsuppehåll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!