Lista: Veckans hetaste och kallaste

Armand Duplantis slog världsrekordet i stavhopp när han hoppade 6,17.
Armand Duplantis slog världsrekordet i stavhopp när han hoppade 6,17.

Det har varit en fullspäckad sportvecka, både lokalt och globalt. Vi har listat det som varit hetast och kallast.

Sport 12 februari 2020 15:30

Glödhett
20-åringen

I helgen hände något stort. Armand Duplantis slog Renaud Lavillenies världsrekord i stavhopp på 6,16 meter. Vilken otrolig bedrift. Men det allra sjukaste är att killen bara är 20 år och att han, förhoppningsvis, bara kommer att bli bättre. Var ska detta egentligen sluta? Hur mycket högre än 6,17 kommer han att sätta ribban?

Hett
Svenska anfallare

Zlatan Ibrahimovic, Robin Quaison och så Alexander Isak. De svenska anfallarna levererar på allra högsta nivå ute i Europa. Isak inledde med att sänka Real Madrid på bortaplan i den spanska cupen. Sedan ville Quaison inte vara sämre och hängde tre för sitt Mainz i 3–1-segern mot Hertha Berlin i Bundesliga. Efter det var det Isaks tur att skina igen, då han avgjorde det baskiska derbyt i La Liga. Zlatan avrundade veckan med att göra ett mål och ett assist i det stora Milanoderbyt i Italien. Tre anfallare där uppe i EM-elvan, Janne?

Varmt
Lokala hockeylagen

Vimmerby Hockey stormar mot serieseger i HockeyEttans vårserie (onsdagsmatchen mot Hanhals har inte spelats i skrivande stund) och insatsen mot Kalmar var ett bevis på att VH definitivt är välförtjänta av play-off-platsen. Samtidigt har Virserums SGF äntligen börjat vinna derbyn. I helgen blev det seger med 5–2 mot Åseda.

Ljummet
Inget gehör

Okej, det är inga 30-milaresor vi snackar om, men ändå. Förstår frustrationen hos FBSK-herrarna som kom i ”fel” serie. Istället för att hamna med grannklubbar som Ankarsrum, Hjorted/Totebo, med flera, väntar nu matcher mot Österskorsberga, Farstorp och andra lag som FBSK inte har någon koppling till överhuvudtaget.

Kallt
Hårda klimatet

Det pratas ofta om att det har blivit ett allt hårdare klimat i samhället, med mindre tolerans och förståelse för varandra. Vet inte om det har blivit värre i idrottens värld på åskådarplats, men man kan undra hur det är ställt ibland runt på våra arenor. Istället för att hylla sitt eget lag, vilket borde vara självklart, är det för vissa (ganska många) betydligt intressantare att högljutt klaga på motståndaren och allra helst favoritobjektet: domarna. De får vissa gånger utstå vidriga verbala påhopp – bara för att man är domare!

Iskallt
Snön faller – inte

Vilken bedrövlig vinter vi har haft – ja, för den som gillar snö och kyla då förstås. Snön lyser fortfarande med sin frånvaro och nu närmar vi oss med stormsteg både sportlov och Vasaloppet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa