LISTAN: Är det favoritstämpel på fotbollslaget?

Mycket har hänt. Nu har det blivit dags att presentera det hetaste och kallaste från sportens värld!

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från sportens värld.

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från sportens värld.

Foto: Arkiv

Sport2023-01-19 20:00

GLÖDHETT
Seriefinalen

Stenåsa-Sandby-Gårdby mot Vimmerby. Tvåan mot ettan. Det är upplagt för en riktigt rafflande tillställning i damernas innebandytvåa på lördag, i Torslundahallen på Öland. VIBK har verkligen fått det mesta att klaffa den senaste tiden och har fler spelare som visar upp glödhet form. De svartvita är just nu laget att slå. Tar man en seger på lördag så har jag svårt att se att någon ska kunna stoppa dem från en topp två-placering.

HETT
Återkomsten

Vi har skrivit om det tidigare, men det är värt att nämnas igen. Visst är det alltid roligt när lokala lag "återuppstår" och gör nya satsningar? Horn/Hycklinge IF har dragit igång sin försäsongsträning och laddar för fullt inför comebacken i vår. Ett 30-tal spelare är klara för spel med HHIF i division 6, som kommer att ledas av Mikael "Putte" Johansson och Lars Stahlin. Kul!

VARMT
Värvningen

Jimmy Svensson till Hjorted/Totebo. Som tränare. Det återstår att se om den gamla Vimmerby IF-spelaren även snörar på sig skorna under några division 6-matcher framöver. Oavsett så är det en riktigt stark värvning av H/T. Svensson kommer närmast från Västerviks FF, där han tog sina första tränarsteg. Har säkert lärt sig mycket och får också ett bra spelarmaterial att jobba med i sin nya klubb. Är det favoritstämpel på Hjorted/Totebo? Ja, visst.

LJUMMET
Insatsen

Jag var överraskad. Vimmerby Hockey blev överraskade. Frågan är om inte till och med Köping-spelarna var överraskade när de tittade upp på resultattavlan efter 60 minuter i onsdags. 2–1 till Köping. Jumbon slog alltså serieledaren. Den såg jag inte komma. Å andra sidan så har VH:s tränare Hampus Sylvegård varit tydlig tidigare: "Är man inte på tårna så kan man förlora mot alla lag. Så jämn är serien", menade han. Det fick vi se nu.

KALLT
Krisen

Aj, aj, aj... Ännu en speedwayklubb i Sverige dras med ekonomiska problem. Ni minns säkert hur det slutade för Vetlanda, som gick i konkurs. Nu är Masarna från Avesta i ett utsatt läge. Det finns dock visst hopp för att klubben klarar sig och kan köra i Bauhaus-ligan även kommande säsong. Kommunen har bland annat klivit in med ett ekonomiskt stöd.

ISKALLT
Väsby

Hamburgerkedjan Brödernas köper upp hockeyklubben Väsby. Ett besked som fått många hockeyälskare i landet att reagera starkt. Laget kommer nästa säsong att gå under namnet Brödernas Väsby IK HK. Iskallt...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!