Veckans idrottare – de vi tyckte presterade bäst

Det är dumt att bryta traditioner i onödan, i alla fall vissa. Därför ger vi er återigen listan på de idrottare vi tyckte presterade bäst under veckan som varit.

Representanter från bland annat VH, VIBK och Målilla Bandy tar plats i listan över veckans idrottare.

Representanter från bland annat VH, VIBK och Målilla Bandy tar plats i listan över veckans idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2024-01-15 12:40

1) Carl Sjöberg, VH

Carl Sjöberg har varit en av Vimmerby Hockeys bästa spelare i Allettan, och den känslan förstärktes ytterligare förra veckan. Mot Halmstad var Sjöberg svårstoppad och bidrog med offensiv kraft samt ett läckert straffmål. Hemma mot Dalen var det kanske inte en lika självklar insats, men likväl stabilt. Och återigen blev han lyckosam i straff-momentet när han avgjorde matchen på straffar, vilket gav VH i tabelltopp en extrapoäng. Fem av sex poäng mot Halmstad och Dalen är bra utdelning för VH som till båda fajterna saknade viktiga spelare. 

undefined
Carl Sjöberg, VH

2) Martin Lindqvist, Målilla Bandy 

Framgångssagan fortsätter... Nykomlingen Målilla Bandy fick full pott med sig hem från deras Värmlandsturné. Segerrecptet? Ett lag som sliter och kämpar för varandra – och såklart en pålitlig målskytt. För nyförvärvet Martin Lindqvist har varit mycket värdefull för rödvitt. I söndagens match mot Mosserud slog han till med ett hattrick. Det var hans tolfte mål denna säsong. 

undefined
Målilla Bandy fortsätter imponera.

3) William Björngard, VIBK

Den poängstarka backen stack ut i VIBK som tog en viktig seger i kampen om förstaplatsen. Björngard sätter sällan några fingrar emellan i närkamperna och bidrog med ett uppoffrande försvarsspel i egen zon, i vanlig ordning. Utöver det gjorde han två mål, det första var kanske säsongens läckraste när backen fick för sig att "zorra" bollen in i mål bakom Ingelstad-keepern. Innebandygodis. 

undefined
William Björngard, VIBK

4) Anton Carlsson, VH 

Med dubbla segrar blir det dubbelt VH. Från utpräglad framspelare till pålitlig målskytt? Ja, något verkar ha hänt för Anton Carlsson som fortsätter sina fina form. Var en av isens bästa i starka bortatriumfen mot Halmstad. Den insatsen följdes några dagar senare upp med två retfulla tunnelmål av Carlsson, i segern hemma mot Dalen. Båda gångerna framspelad av kapten Jakob Karlsson. Viktigt för VH att de två fortsätter leverera. 

5) Daniel Karlsson, RIF

Rimforsa IF inledde innebandyåret på bästa sätt genom att enkelt och bekvämt besegra Linköping IBK Ungdom med 10–3. Alla tre femmor och målvakten Joakim Claesson gjorde gedigna insatser. Noterbart är att hela elva spelare noterades i poängprotokollet. Poängbäst blev Daniel Karlsson som utöver en bra match stod för ett mål och tre assist. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!