LISTAN: "Bara att spänna fast sig och hänga med"

Högt och lågt. Hett och kallt. Vi summerar de senaste dagarna i sportens värld och ger er en matig lista.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från den senaste tiden.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från den senaste tiden.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2022-03-10 18:45

GLÖDHETT
Slutstriderna

Ska Vimmerby IBK-damerna klara nytt kontrakt i division 1? Kan Vimmerby BK hålla undan i allsvenskan och undvika kval? Hur kommer det gå för Varta BK i kvalet till just allsvenskan? Ja, frågorna är många. Våra lokala vinterlag är inne i slutfasen av sina säsonger och för många av dem väntar nu nervkittlande matcher. Då har vi inte ens nämnt Vimmerby Hockey, som står inför ett oerhört spännande playoff.

Det är bara att spänna fast sig och hänga med!

HETT
Styrkebeskedet

På tal om Vimmerby Hockey... Deras avslutning i den södra Allettan var urstark. När det såg ut att bli en tajt kamp in i det sista om plats sju och åtta till slutspelet, så spände VH musklerna. På de fem senaste matcherna har man tagit fyra segrar, där topplagen Karlskrona och Väsby varit två av lagen som fått se sig besegrade. Under säsongen har man också visat skyhöga toppar mot just topplagen. Faktum är att VH vunnit mot fyra av fem topplag i serien. Det är bara Kalmar HC som ännu inte förlorat mot Vimmerby. Lagen möts på onsdag igen.

Biljetten till slutspel var, med facit i hand, egentligen aldrig hotad. Nu återstår det bara en omgång i Allettan innan slutspelet drar igång. Jag har svårt att tänka mig att något av de rankade lagen (som får välja motstånd) vill möta Vimmerby. 

VARMT
Beslutet

Svemo tillåter inte ryska förare att köra speedway i Sverige. Det är ett väntat beslut, men också ett beslut som kan röra om i grytan. Västervik Speedway är ett lag som drabbas hårt av det här. De får bland annat klara sig utan den regerande världsmästaren Artem Laguta i år.

Länsrivalen Dackarna påverkas knappast. I truppen ingår visserligen Viktor Trofimov, från Ukraina, men han verkar fortsatt ingå i lagledare Mikael Teurnbergs planer inför säsongen.

"Jag har inte tagit ut någon trupp än, men det är inte omöjligt att Viktor är med då", sa Teurnberg när Vimmerby Tidning frågade om träningsmatcherna mot Lejonen 18–19 april.

KALLT
Fel väg?

Kosovare Asllani är inne på sin tredje säsong i storklubben Real Madrid. Men Vimmerbydottern har gjort väldigt få intervjuer under sin tid. Anledningen? Klubben sätter munkavle på sina spelare. Klubben sköter sin kommunikation via de egna kanalerna. Rätt eller fel? Fel, tycker jag. Damfotbollen gynnas av uppmärksamheten som medier kan generera. Inte tvärtom...

ISKALLT
Fruktansvärt

Ryssland...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om