LISTAN: De stack ut mest i veckan

Vi blickar tillbaka på ytterligare en vecka där flera lokala idrottare gjort bra ifrån sig. Här plockar vi ut de som stuckit ut mest. Det ska sägas att urvalet varit något mindre än vanligt, då flera lag har juluppehåll.

 Här är tre av dem som tar plats i veckans idrottare: Robin Christoffersson, Oskar Nilsson och Adam Petersson.

Här är tre av dem som tar plats i veckans idrottare: Robin Christoffersson, Oskar Nilsson och Adam Petersson.

Foto: Arkiv

Sport2023-01-02 19:00

1) ROBIN CHRISTOFFERSSON, VH

Vimmerbys Robin Christoffersson ser hur cool ut som helst mellan stolparna. Målvakten har varit säkerheten själv i de två tuffa öppningsmatcherna i vårserien mot Huddinge och Borås. Christoffersson ger ett väldigt säkert intryck och har ett rörelsemönster som utstrålar pondus. Har bara släppt två puckar bakom sig under ordinarie matchtid – och har en räddningsprocent så här långt på 95.31. 

undefined
Oskar Nilsson har varit bra i Målilla Bandy

2) OSKAR NILSSON, Målilla

På tal om pondus. Oskar Nilsson är tillbaka i det rödvita laget och gör det strålande i princip varje match. Mot Vetlanda senast fick Målilla möta det hittills tuffaste motståndet. Då var Oskar Nilsson en av matchens absolut bästa spelare. Har ett bra driv och låg bakom tre av Målillas fyra mål i 4–2-vinsten. 

undefined
Inlånade Adam Pettersson utmärkte sig direkt när han debuterade för Vimmerby Hockey.

3) ADAM PETERSSON, VH

Den Vimmerbyfostrade forwarden lånades in från Oskarshamns J20-lag och satte avtryck i sin seniordebut. Den storväxte 19-åringen chansade på ett överraskande skott från kanten, vilket ställde den megarutinerade Borås-keepern Konstantin Barulin. Målet betydde 2–0 och var viktigt. 

4) DANIEL SKOOG, Målilla

Visar vägen som spelande tränare på ett utmärkt sätt. Är högst delaktig i att Målilla gått rent så här långt. Sex matcher, sex vinster och Skoog har varit precis så bra som många trott. 

5) JAKOB KARLSSON, VH

Det står en nolla i poängprotokollet för egen del så här långt, men vad gör väl det. Jakob Karlsson har gått i bräschen och var mycket bra både mot Huddinge och Borås.

Robin Christoffersson har inlett vårserien på ett övertygande sätt.
Robin Christoffersson har inlett vårserien på ett övertygande sätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!