LISTAN: "Det här är ett hån, ogillar det "

Vad har varit hetast och vad har varit kallast i sportens värld den senaste veckan? Här kommer vår lista!

Hockey, fotboll och padel är med på listan.

Hockey, fotboll och padel är med på listan.

Foto: Arkiv

Sport2024-02-21 17:00

GLÖDHETT

Hockeyrysaren

Vilket drama det har blivit. I skrivande stund är Vimmerby Hockey på Gotland för match mot Visby/Roma. Sen väntar ännu ett bottenlag, KRIF och avslutning mot ett annat, hajpade Karlskrona. I potten ligger som ni vet en plats i finalen, alltså bara ett steg från denna kvalserie som Vimmerby längtat och trånat efter i så många år men aldrig nått. 

Det har varit supernära flera gånger och ja...den här säsongen är förutsättningarna bättre än någonsin. Därför är det viktigt att bli topp-två i Allettan. Det har blivit ett drama mellan tre lag. Förutom VH, även Kristianstad och Halmstad. Inför den 16:e omgången låg alla på 33 poäng. Mer rafflande kan det inte bli. Det är bara att gnugga händer och hänga med på den här spännande hockeyresan. 

HETT

Kulan i luften

Nähä, ni håller kanske inte med. Jag förstår det, men jag tycker ändå att det är toppen. Fotbollen är igång igen, låt vara att vi bara är inne i februari. Men det är alltid speciellt när första avsparken är gjord för säsongen och vi har allt det gottiga som väntar framför oss.

Lokalfotbollen är den största idrotten, med massor av lag och utövare. Det som gör det så fantastiskt är förstås också allt engagemang det skapar. Det spelar liksom ingen roll om du spelar i förbundsserierna eller i lägsta serien. Det är så många som brinner för fotbollen, spelarna och sitt lag. Men visst hade jag önskat mig en stekande sol, 25 grader varmt och gröna, inbjudande gräsplaner. Där är vi inte riktigt än, men snart så...

VARMT

Padelspelandet

Jag har en l i t e n tendens att överkonsumera eget idrottsutövande när kroppen känns okej. Jag vet, jag vet. Det brukar allt som oftast sluta med ett brak. Att en vad protesterar, ett knä som ropar, "för h-vete, lugna ner dig nu", eller en baksida som gör sig påmind att, "aja baja, du har nog kört för hårt här ett tag". Men, vad fasen. Det är ju så vansinnigt roligt när det funkar. 

Padeln är en sån grej. Förförra veckan lirade jag fem gånger och veckan innan hade jag fyra pass. Jag hoppas verkligen, verkligen att någon tar över efter Mathias Westerling och Niclas Samuelsson på Padelfour och att någon driver det vidare. Det vore sjukt trist om det inte blir något mer padellir i den fina hallen. 

 KALLT

Tröga systemet

Nej, det spelar ingen roll vad Håkan Loob eller vad hans anhängare anser. Låt seriesystemen flöda på ett helt annat sätt än vad som är idag. Istället för att öppna upp och låta fler klubbar underifrån få chansen i en högre division stryper man de här möjligheterna på flera håll. 

Jag menar. I hockeyns värld. Ett (!) lag av totalt 40 i division ett tar steget upp. Jag tycker det är ett hån och jag förstår inte varför inte fler protesterar mot upplägget. Lite samma visa har det blivit i innebandy. I alla år (nåja) har både ettan och tvåan i division två tagit klivet upp i ettan. Den här säsongen...då är det bara serievinnaren som har chansen, men de måste kvala först. Jag tror att alla tjänar på ett öppnare system och det är där någonstans den svenska idrottsrörelsen och gräsrotsnivån har sitt grundfundament. 

Jag ogillar verkligen allt vad stängda ligor heter och de som är i närheten av det. Egoistiska ekonomiska skäl ska inte få styra det här, vilket tyvärr är den enkla sanningen. Jag kan inte få det till något annat.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om