Listan över heta och kalla punkter: "Vad har jag gjort"

Titelrace, målmaskin och skadebekymmer. Det är några av punkterna i Heta & Kalla listan.

Harry Kane, Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK är med på listan.

Harry Kane, Vimmerby Hockey och Vimmerby IBK är med på listan.

Foto: Arkiv, Bildbyrån

Sport2023-02-10 11:30

GLÖDHETT
Slutspel, here we come

Vimmerby Hockey står med en halv skridsko i slutspel. Om VH-ledare och spelare håller med om det låter vi vara osagt, men det spelar ingen roll. Efter en pärs mot formstarka Tyringe i onsdags, knep VH segern efter förlängning och fixade två viktiga pinnar. När samtidigt Borås lyckades kvittera i sista momangen mot Kallinge, så innebar det att Vimmerby behåller sin fyrapoängsledning gentemot just Kallinge – med fyra omgångar kvar att spela. Sköter VH sina kort rätt kan sista vårseriematchen mot Kallinge bli betydelselös. 

HETT
Bubbel och guldhattar

Om bara några timmar är det dags. Då skrinnar Målilla GoIF ut på Venhagsvallens is för att ta hem serien. Vinner laget mot Fredriksberg så är det kirrat. Då tar rödvitt titeln i division två Småland. När vi pratade med tränaren Daniel Skoog inför mötet, så var han tämligen säker på sin sak. "Vi vinner, med 8–2". Samtidigt...motståndarna från Ronneby är i bra form. Varningsflagg hissad! Men visst blir det guldhattar och bubbel i Målilla i afton.  

VARMT
Harry, vilken målmaskin

Här har vi två brittiska lag på listan. Tottenham för sin sköna och för mig mycket överraskande triumf mot regerande mästarna Manchester City. Harry Kane passade samtidigt på att slå klubbrekordet över flest antal gjorda mål i Spurs. Vi tar också med WBA, West Bromwich Albion. Vilken resa de har gjort, från jumbopositionen i Championship till tio vinster på de senaste tolv och just nu kvalplats till Premier League.

LJUMMET
Uppehållet

Vimmerbys damer är i kanonform och har varit så under lång tid. Laget är också på god väg att norpa en av de två platserna som innebär kval till ettan. När vi så går in i slutskede och avgörande, då är det plötsligt en månads uppehåll! Var kom det ifrån? Vi får väl se hur VIBK tacklar det långa avbrottet tills det är dags för match igen 4 mars.

KALLT
Kroppsbestyr

Är det inte det ena, så är det något annat. Jag vill inte låta sur, för det är jag inte, men...vad har jag egentligen gjort för att råka ut för alla skador och annat. Går jag på för hårt? Har jag svårt för att lyssna på kroppens signaler? Nämen, självklart. Senast på agendan är ett förmodat diskbråck i ryggen, men det börjar väl ändå bli lite, lite bättre va? Padel, fotboll, innebandy och golf har jag liksom sopat bort i medvetandet för tillfället. Nu är målet att kunna gå i skogen ett par kilometer.

VH-jubel efter ännu ett mål och ännu en seger.
VH-jubel efter ännu ett mål och ännu en seger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!