Listan: Hetast och kallast i sportens värld: "Magplask"

Tappra insatser av lokala lag som var värda ett bättre öde. En förbundskapten i blåsväder. Det är några av punkterna i Heta & Kalla listan.

Torbjörn Allvin funderar över heta och kalla saker som hänt i veckan.

Torbjörn Allvin funderar över heta och kalla saker som hänt i veckan.

Foto: Arkiv

Sport2023-03-30 15:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
VH-säsongen

Visst, säsongen är över. Men den är fortfarande svår att släppa och finns där någonstans och skvalpar i bakhuvudet. Vimmerby Hockey bjöd på en i långa stunder glimrande andra halva av säsongen med många minnesvärda matcher. Inte minst då i slutspelet med klara 3– 0 i matchserien mot Dalen och så den högdramatiska fighten med Nybro. Puh! VH spelade en hockey som jag nog aldrig tidigare sett, så underhållande och lätt att tycka om. Att laget med hockeymått mätt redan ligger hyfsat till inför nästa säsong, med officiellt fyra spelare klara, varav ett spännande nyförvärv (Martin Pärna), och dessutom med tränare och sportchef i hamn, är ett stort plus. 

HETT

Det närmar sig

Som tränare tillbringade jag några iskalla timmar på ett kyligt Arena Ceos i onsdags kväll. Match i Smålandscupen. Det är inte så här man vill att det ska vara när vi snart hälsar april välkommen. Att vi dessutom har träningsläger i helgen gör inte saken bättre, i det här vädret. Men...strunta i det. Faktum kvarstår. Redan om en vecka kör det igång på allvar: Seriespelet. Det är alltid en mycket, mycket speciell känsla. En fantastisk känsla. Tänk vad många matcher jag ska se, så många idrottsplatser jag ska besöka, så många fotbollsälskande människor jag ska träffa. Det börjar sannerligen pirra i kroppen.
 

VARMT
Så nära, men starkt ändå

Det är inte lätt att gå upp en serie, oavsett division. Vimmerbys damlag i innebandylag vet. Under flera månader var de i toppform och vann i princip allt. Även i kvalet mot Ingelstad presterade de på en bra nivå, men det räckte inte ända fram till avancemang. Surt förstås när det var så nära, men känslan är att det här bara är början. Här finns stor utvecklingspotential. 

LJUMMET
Parkeringsböter

Ställde bilen i Globens garage i samband med fotbollslandskampen i fredags. Jag gjorde fel. 900 pix i bot. I tisdags var det dags igen. Tio minuter sen sprang jag ut till min parkerade minicooper vid jobbet. Nä, fy faan. Låg det inte en gul lapp i framrutan nu också? Japp. 300 spänn. Den senare har jag, ehh...glömt att nämna för familjen. Men nu vet ni. 

undefined
Förbundskapten Janne Andersson hamnade i blåsväder i veckan.

KALLT
Utbrottet

Vad var det som hände? Hände det på riktigt? Jodå. Det har gått några dagar sedan Janne Andersson fick ett fullständigt släpp på experten Bojan Djordjic i direktsänd TV efter segern mot Azerbajdzjan. Det var ett rejält magplask av förbundskaptenen och många var chockade och förvånande över hans beteende och aggressiva hållning på en i sammanhanget ganska simpel fråga om Jesper Karlssons ringa speltid. Säkerligen var den här vreden, om vi nu kan kalla det för det, något som Janne Andersson byggt upp under en ganska lång tid. Det har på något sätt legat i luften. Han borde naturligtvis ha hanterat det här på ett bättre sätt. På presskonferensen dagen efter var han djupt ångerfull. Det var bra och mänskligt. Oavsett vilket så höjs nu rösterna ännu mer om ett skifte i den rollen. Om jag tycker det? Nej. Inte nu. Jag tror att Janne kan leda Sverige till EM.