LISTAN: Fem idrottare sticker ut

Det har blivit dags att summera ännu en fullspäckad idrottsvecka. Här är fem namn som stack ut från den!

Sporten har listat de fem bästa lokala idrottarna från veckan som varit.

Sporten har listat de fem bästa lokala idrottarna från veckan som varit.

Foto: Arkiv

Sport2022-02-14 13:13

1. JESPER SVENSSON, Bowling

Kommentar: Superlativen börjar ta slut när det kommer till bowlingfantomen från Vimmerby. Förra veckan tog han sin elfte PBA-titel och bjöd på storspel i Jackson, Michigan. Given etta på vår lista. "Det är gott att veta att jag fortfarande har förmågan att vinna mot de allra bästa när allt klickar för mig.", sa Svensson till TT.

2. PATRIK SVENSSON, Varta BK

Kommentar: Vi nämnde sonen här ovanför... Men pappa Svensson visar också att han kan lira bowling och bjuda på höga poäng. I Vartas toppmatch mot BK Borgen var han ledande för Hultsfredlaget. Matchen slutade oavgjort (10–10), men "Paka" imponerade stort med sina 984 pinnar.

3. JAKOB KARLSSON, Vimmerby Hockey

Kommentar: Vimmerby Hockey är inne i en period med tufft matchande. I den senaste, borta mot HC Dalen, blev det storseger för VH och kapten Karlsson var lagets bästa spelare. Låg bakom flera av målen och fick även sätta dit ett själv. Han behöver fortsätta visa fin form om VH ska lyfta i tabellen.

4. THEO JOHANSSON, Virserums SGF

Kommentar: VSGF väntar fortsatt på sin första seger i Alltrean den här säsongen. I helgen blev det förlust hemma mot IK Pantern. Ett litet glädjeämne är att unge backen Theo Johansson var riktigt bra för Virserum. En spännande spelartyp.

5. MATTIAS ZEILON, Vimmerby IBK

Kommentar: Årets snyggaste innebandymål? Ja, det är mycket möjligt att Zeilon stod för det i fredagens hemmaförlust mot Bergs IK. "Jag tror faktiskt inte att jag gjort ett snyggare mål", sa tremålsskytten.

Virserums SGF väntar på sin första seger i Alltrean.
Virserums SGF väntar på sin första seger i Alltrean.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!