LISTAN: Femmålsskytt igen • 14-åring fick en huvudroll

Ny vecka och återigen en ny en lista över Veckans idrottare. Denna gång med representanter från våra lokala fotbolls- och innebandylag.

Veckans idrottare.

Veckans idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2024-03-11 19:00

1) Emil Sjökvist och Gabriel Rickardsson, HM IS

Tror ni inte att han letar sig in i listan för andra veckan på raken, Emil Sjökvist? Självklart gör han det. Förra gången belönades han efter sina fem mål mot Svala, denna vecka hittar han in efter imponerande 5+4 i storsegern (20–8) mot Ariel B. Men utöver Sjökvist bör även Gabriel Rickardsson lyftas fram. Han bidrog med 4+1 och var tillsammans med Sjökvist bäst i laget. Värt att uppmärksamma är att HM IS nu är klara för kvalspel och har chansen att ta sig till division 3.

undefined
Emil Sjökvist gjorde fem mål för andra veckan i rad.

2) Rasmus Bexell, Gullringen

Den store anfallaren fortsätter leverera på försäsongen. Faktum är att Rasmus Bexell gjort mål i varenda match hittills. I fredags spelade Gullringen mot ett annat division 4-lag, i form av Västerviks FF. Då var Bexell planens klart mest lysande stjärna när han gjorde tre mål. Gullringen vann för övrigt med 5–4. Därmed har gulsvart gått segrande ur alla tre träningsmatcher som genomförts.

undefined
Rasmus Bexell gjorde tre mål mot Västerviks FF.

3) Hugo Samuelsson, VIBK

Forwarden hade en väldigt lyckosam fredagskväll i Tenhult. I den jämna fajten som slutade med seger (6–5) till VIBK slog Hugo Samuelsson till med ett hattrick och var bäst i matchen. 19-åringen var en nagel i ögat för Tenhults målvakt vid flera tillfällen när han stod och var jobbig framför målburen. Utöver det gjorde han kloka värderingar i passningsspelet och hade en del bud på fler fullträffar. 

undefined
Hugo Samuelsson slog till med ett hattrick mot Tenhult.

4) Adrijan Shaljani och Yasser Kalil Jader, HFK herr

En duo till letar sig in på listan denna vecka. Hultsfreds FK:s herrlag har sannerligen överraskat positivt såhär långt in på säsongen. Flera spelmässigt starka prestationer i träningsmatcherna följdes upp med en stabil premiärvinst i cupen mot FBSK med 4–2. Målen gjordes av de unga talangerna Adrijan Shaljani och Yasser Kalil Jader som stod för två mål vardera. 

undefined
Yassin Jalil Kader och Adrijan Shaljani gjorde två mål vardera för Hultsfred i helgen.

5) Alva Phalén, HFK dam

Likt HFK-herrarna överraskade damlaget i premiären av cupen mot FBSK. På förhand var det oklart vem som ens skulle leda laget. Men när matchen väl var igång stod lokfalfotbollsprofilen Krister Borgh vid sidlinjen tillsammans med Per Tuvesson. Matchen slutade otippat nog hela 3–0 till Hultsfred. Noterbart är att tre 14-åringar fick speltid i segermatchen. En av dessa var Alva Phalén, som dessutom gjorde ett mål. Det förtjänar allt en plats på listan!

undefined
Alva Phalén gjorde mål för HFK i helgen (här på bilden tillsammans med mamma Caroline Phalén).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!