LISTAN: Här är veckans hetaste och kallaste

Det har blivit dags för en ny sportlista. Vad har egentligen varit hetast den senaste tiden – och vad har varit kallast? Vi har svaret!

Vi har valt ut det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Vi har valt ut det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2021-12-23 09:00

GLÖDHETT
100-procentig

Jag var tidig förra gången. Inför säsongen 2021 skrev jag att Dackarna skulle vinna SM-guld. Det gjorde man också. Läge för en repris nu? Nja, jag avvaktar lite till. Men vi kan konstatera att Målillalaget verkligen ser ut att få ihop ett slagkraftigt lag – igen. Maciej Janowski har förlängt, precis som Jacob Thorssell, Luke Becker och Rasmus Jensen. Därtill har man fått in spännande namn i Mateusz Swidnicki och Adam Ellis, bland andra. Förutsättningarna för att 2022 ska bli ett nytt guldår finns...

HETT
Frimånaden

Nej, den här frimånaden blev inget undantag. Det har varit full fart hela vägen med spännande nyheter i princip varje dag. Vissa spelare och tränare har bytt klubbar, andra har stannat. Den lokala fotbollen tog slut för ett tag sedan, men ändå känns det som att den pågått varje dag det här året. Och då är frimånaden inte ens över...

LJUMMET
VH

Hmm... Lite grus i maskineriet? Kanske. Visst, tre förluster är inte hela världen, speciellt inte i en så pass tuff serie som den södra Allettan. Jag började dock hissa den lilla varningsflaggan för Vimmerby Hockey. Skulle laget halka efter toppen direkt? Nja, det har man inte gjort. Det är förvisso nio poäng upp till serieledande Nybro, som går från klarhet till klarhet. Till Väsby på tredje plats är det bara fyra poäng – och nu möts lagen i ett dubbelmöte direkt efter jul. VH:s seger mot Mariestad senast var välbehövlig och ett steg i rätt riktning. Hittar man vinnarspåret nu igen?

KALLT
Bakslaget

Alla seniorlag i Vimmerby kommun tränar på Arena Ceos under delar av vintern. Nu får de ännu en gång träna på en konstgräsmatta som inte håller måttet. Kommunen förlorade tvisten mot Unisport och får göra en ny upphandling för att kunna lägga en ny matta. Vi får se hur allt utvecklar sig – men att det blir nytt konstgräs innan sommaren känns tyvärr långt bort i nuläget.

ISKALLT
Beskedet

"Vi avråder från cuper och läger inomhus". Så lät det på regeringens och FHM:s pressträff i tisdags. Ett hårt slag för alla barn och ungdomar som sett fram emot att få spela turneringar under jullovet. Det är synd att just barnen ska behöva drabbas så hårt. Synd är det också om alla futsal-fantaster i vår trakt. KM (Sparbankscupen) skulle ju ha spelats i början av januari. Nu ställs det in. Förhoppningsvis kan det spelas senare, i februari. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!