Listan: Frälsaren är kommen – vi kan bara buga

Here we go again. Nya nedslag i sportens värld på lokal, nationell och internationell nivå. Här kommer Heta & Kalla-listan!

Heta & Kalla-listan.

Heta & Kalla-listan.

Foto: Vimmerby Tidning/TT/Bildbyrån

Sport2024-03-07 13:35

HETT

Förbundskaptensjakten (Sista volymen)

Där stod han till sist på presskonferenspodiet. Vår frälsare – Jon Dahl Tomasson. Likt ett nyvaket barn på julafton såg man entusiasmen och glöden i hans ögon. Det var "attacking football", det var tjo och tjim med gamla media-bekantingar och det var en energi vi inte skådat på länge från en svensk (dansk) förbundskapten. Jag vet, han har inte ens tagit ut sin första trupp. Men jag känner något igen, jag känner något igen för detta sorgliga debacle till svenska herrlandslag som vi blivit besvikna över gång på gång de senaste åren. 

Dynamit-dansken som tystade hela den svenska klacken i "Due Due"-matchen i Portugal 2004 ska stå längst fram i ledet, och föra oss till det förlovade landet som kallas VM 2026. Det kommer inte bli enkelt, vi har en backuppstättning som inte ens går att nämna i samma mening som bjässarna från fornstora dagar. Men vad fasen – med denna fotbollsnomad (nåja) vid rodret ska vi bege oss ut på ett korståg över europa. Med arrogans från Danmark, kollektivism från Sverige och spelare med rötter i världens alla hörn kommer inget kunna stoppa oss. A new era has begun. En ny kung har tillträtt och det enda vi kan göra är att buga. För John Dahl - i tiden.

undefined
Där stod han till slut på presskonferenspodiet. Den nya svenska (danska) förbundskaptenen.

VARMT

Bragden i Lerum

Detta har ni såklart inte missat, men vi lyfter det en sista gång. Vilken otrolig laginsats Virserums SGF stod för i segern borta mot Lerum, som avgjordes i övertid. Att torska skotten i den sista perioden med 18–0 är så klart ovanligt. Att dessutom göra det med bara två ordinarie backar och sedan åka hem som segrare gör det nästintill unikt. Nu väntar en het kvalserie. Nästa vecka kommer storlaget Vita Hästen på besök till Virserum. Tror ni det blir drag i Prolympiahallen?

undefined
Det är en rolig tid att vara VSGF-spelare.

LJUMMET

Lokalinnebandyn

Visserligen är jag lite jäv i målet här. Men efter den senaste tiden känns de sista omgångarna av lokalinnebandyn allt annat än pulshöjande. Båda A-lagen i VIBK blir kvar i division två, B-laget riskerar nedflyttning, Svala dam och Svala herr ligger tvärsist i sina respektive serier, Virserum är nästjumbo och Rimforsa vill inte kvala även om de vinner serien. Den enda ljusglimten finner vi i HM IS som troligen kommer ta sig till kvalserien om spel i division tre. Alltid något såklart, men där finns det också frågetecken om huruvida det faktiskt är bra att ta steget upp. Nej, innebandyn. Nu avslutar vi den här säsongen och stänger igen butiken. Lite strandhäng och drinkar så syns vi i september igen.

undefined
Inget av representationslaget i Vimmerby IBK har något särskilt att spela för de sista omgångarna.

ISKALLT

Paul Pogba

Paul, vad blev det av dig? På toppen av världen med en VM-buckla i handen till att nu vara dopingavstängd i fyra år. Troligtvis är jag inte ensam i denna åsikt. Men när Paul Pogba var i sin prime där någon gång för åtta år sedan var det inte många spelare i världen som kunde hänföra mig lika mycket. De gängliga benen, spelskickligheten, hårda skotten, smarta passningarna och läckra dribblingarna. Allt detta i kombination med en glädje och ett leende på läpparna. Men sen hände något. Ett gäng mörka år i Manchester United som utöver några få matchers briljans inte resulterade i någonting.

När han förra säsongen återvände till Juventus fanns det kanske hopp om en "revival" för fransmannen. Men icke. Bara en handfull matcher blev det för "Den gamla damen" till följd av stor skadeproblematik. Och så nu – fyra års avstängning för bruk av testosteron. "En kylig vind som säger att nånting börjar gå mot sitt slut" som Lasse W hade uttryckt det.

undefined
Paul Pogba stängs av i fyra år på grund av dopning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!