Här är idrottarna som stack ut: Fjärde raka triumfen

En poängkung, en eldsjäl och ett lag som radar upp segrar. Det är några av de som tar plats i Veckans Idrottare.

Dackarna ser ut att bli att räkna med på allvar 2023.

Dackarna ser ut att bli att räkna med på allvar 2023.

Foto: Haris Dreco

Sport2022-12-12 19:00

1) KIM THÖRNQVIST, Rimforsa IF

Poäng av samtliga utespelare. Det hör inte till vanligheterna, men så var det när Rimforsa krossade Mjölby med hela 22–4. Mest flitig i poängprotokollet var snipern Kim Thörnqvist. Utöver sina fem fullträffar stod han också för tre assist.

Tränaren Victor Sandborg gav beröm till hela laget.

2) MOMME AL-INIZI, futsal

Eldsjälar och initiativrika personer behövs. Momme Al-Inizi tycks vara en sån. Lite i skymundan har han, frånsett ett uppehåll i pandemin, arrangerat futsalturneringen Streetfotboll i Vimmerby, år för år. I helgen var det dags igen. En stark drivkraft för honom att köra på är att han brinner för ungdomar och att de ska ges ett tillfälle att göra något roligt.

3) VIBK DAM

Vimmerbys damlag i innebandy ångar på. Segern mot Mörbylånga i söndags var den fjärde raka i ordningen. I en visserligen haltande tabell, är nu VIBK tvåa i tabellen. Minea Snickars, Amanda Anemyr hyllades lite extra, liksom Freja Sjöberg som spelade i en ny formation med Tess Fridh och Emma Sjökvist.

4) DACKARNA

På kort tid har det trillat in ytterligare tre förare i Dackarnas trupp: Sam Masters, Adrian Gala och Noel Wahlqvist. Elva namn är nu presenterade och klara. Det känns som att Målillalaget har något mycket spännande på gång.

5) LUDVIG LUNDQVIST, Djursdala SK

Kul med återvändare till den lokala fotbollen. För det är precis så det är när förre VIF-spelaren, Ludvig Lundqvist, bestämt sig för att dra på sig fotbollströjan igen och ska spela i Djursdala SK.

Amanda Anemyr gjorde en bra match för sitt Vimmerby IBK.
Amanda Anemyr gjorde en bra match för sitt Vimmerby IBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!