LISTAN: Här är veckans bästa idrottare

Ytterligare en späckad idrottsvecka är lagd till handlingarna. Här listar vi profilerna som utmärkt sig lite extra från den.

Vi har listat de bästa idrottarna från veckan som varit.

Vi har listat de bästa idrottarna från veckan som varit.

Foto: Privat/Albin Karlsson/Magnus Strömsten

Sport2021-12-13 19:00

1) ROBIN LÖFSTEDT, Hultsfreds HF

Handbollen är på gång i Hultsfred igen – på riktigt. HHF har tre raka segrar i ryggen och stod för en stark insats i derbyt mot Västervik i helgen. Joel Ahnstedt gjorde flest mål, men Robin Löfstedt låg bakom många av dem och många av de totalt 36 HHF gjorde också.

2) JOAKIM CLAESSON, Rimforsa IF

Det saknades både en, två och tre stjärnspelare. Ändå vann RIF (10–4) toppmötet mot Åby i innebandytvåan. Målvakten Claesson var en av de som klev fram när laget behövde honom som mest.

3) ERIC KARLSSON, Karlskrona HK

Visst, han är tränare...men han tar plats på den här listan ändå. Karlsson har hittat receptet för att slå sin moderklubb Vimmerby Hockey och gör det gång på gång. KHK har blivit en mardrömsmotståndare för VH. I fredags blev det seger med 5–2 för Karlskrona.

4) FRIDA SETHSSON/CAROLINE PHALÉN & MADELEINE CARLSSON, Padel

Phalén fick hoppa in i finalen istället för Frida Sethsson när Global Padel Tours ligaspel avgjordes i Vimmerby i helgen. Det gick vägen. I en dramatisk finalkamp mot Ester Westerling och Alva Samuelsson blev till slut Phalén/Carlsson mästare i damernas elitklass. 

5) ROBIN CHRISTOFFERSSON & GUSTAV BÅGENVIK, Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey förlorade både på fredagen och på söndagen. Men målvaktsspelet går inte att klaga på. Christoffersson höll kvar VH i matchen mot Karlskrona. Bågenvik gjorde samma sak mot Dalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!