LISTAN: Låg bakom fyra av fem mål när laget vann

Avgörande mål och framträdande insatser. Det är några av kriterierna för att ta plats på listan över Veckans Idrottare.

På listan över Veckas Idrottare återfinns Emma Sjökvist, Tobias Asklöf, Pelle Ström, Caroline Phalén och Adrian Söderpalm.

På listan över Veckas Idrottare återfinns Emma Sjökvist, Tobias Asklöf, Pelle Ström, Caroline Phalén och Adrian Söderpalm.

Foto: Arkiv

Sport2022-01-24 17:00
undefined
Emma Sjökvist

1) Emma Sjökvist, Vimmerby IBK: 

Hon låg bakom fyra av målen när VIBK dam höll undan och vann derbyt hemma mot Vetlanda med 5–4. Skyttedrottningen har gjort tolv mål och tre assist totalt och är nia i seriens poängliga. Mot Vetlanda blev hennes tre tidiga mål avgörande och VIBK fick en välbehövlig boost med comebackande Ammelie Lennström och Nathalie Johansson i laget.

undefined
Tobias Asklöf.

2) Tobias Asklöf, Vimmerby BK: 

Seger med knapp marginal i två täta bortamatcher var precis vad VBK behövde för att skaffa sig en bättre position i den allsvenska bowlingen. Tobias Asklöf klev fram och visade vägen med 930 och 852 och var poängbäst både mot Mariestad och Nobel.

undefined
Pelle Ström

3) Pelle Ström, Vimmerby Hockey: 

VH-backen var bäst på isen när laget åkte på en tung förlust hemma mot Mariestad med 2–1. Defensiven såg bra ut, men framåt finns det helt klart mer att önska av Vimmerby som bara mäktade med att göra ett mål trots en kavalkad av chanser i sista perioden.

undefined
Caroline Phalén.

4) Caroline Phalén, Hultsfred: 

Med dubbla vinster i helgens lokala padelturneringar tar bollbegåvningen plats på listan. I Vimmerby tog hon hem turneringen i par med Esther Westerling och i Storebro var det Linda Carlsson som agerade partner.

undefined
Adrian Söderpalm

5) Adrian Söderpalm, Hultsfred HF: 

Nio fullträffar blev det av Adrian Söderpalm borta mot HK Extra. Det var dock en klen tröst då laget ledde länge, men ändå föll med 37–32 och tappade viktiga poäng i toppstriden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!